Knapt 60 var til foredrag om Billund Kommune under 2. verdenskrig

Foto: René Lind Gammelmark

Billund Kommunes Museer havde onsdag aften et foredrag i MAGION’s Café Mødelokale om Billund Kommune under 2. verdenskrig.

Carsten Sander Christensen måtte få fat i ekstra stole, da der var mødt knapt 60 op til aftenens foredrag.

Catsten Sander Christensen – Foto: René Lind Gammelmark

Aftenens foredrag var den første af i alt to foredrag om Billund Kommune under 2. verdenskrig. I dette foredrag fortalte Carsten Sander Christensen om den 9. april, hverdagen og hverdagslivet.

Inden selve foredraget gik i gang, fortalte Carsten Sander Christensen om det program som Museet har i forbindelse med 80’året for Danmarks Besættelse, og 75’året for Danmarks Befrielse.

Foto: René Lind Gammelmark

Ud over arrangementerne som du kan se på billedet er der den 27. april 2020 et arrangement på Koldingvej halvlande km fra Billund på p-pladsen hvor der er propeller. Her kommer der kl. 16.30 8-10 efterkommere efter dem der var med flyet der blev skudt ned den 27. april 1945.

Carsten Sander Christensen startede med at fortælle lidt om baggrunden , blandt andet hvad der skete i tiden 1930 til 1939, med Nazisme i det centrale Europa og Facisme i det sydlige Europa.

Foto: René Lind Gammelmark

Han viste også billeder fra Grindsted i 1930’erne, blandt andet fra Borgergade, Banegården, Torvet og fra Filskov, Sdr.Omme og Vorbasse.

Grindstedværket – Foto: René Lind Gammelmark

Torvet i Grindsted med benzinstander, og Grand Hotel – Foto: René Lind Gammelmark

Grindsted Station – Foto: René Lind Gammelmark

Billede fra Borgergade, med Damgaard Jensens forretning til venstre – Foto: René Lind Gammelmark

Herefter gik han i gang med at fortælle om den 9. april i Grindsted med de tyske flyvemaskiner der kom ind over byen ved 6-tiden om morgenen og smed de karkteristiske grønne flyveblade ned, og byens beboeres møde med de tyske besættelsesmagters kørtøjer ved 11 tiden.

 

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Du kan komme ind og høre anden del af foredraget om 14 dage, nemlig den 18. marts 2020.

 

 

 

 

outletmesse2024