Der er gang i salget af julekalendere og hjemmelavede ting fra Karensminde

Foto: René Lind Gammelmark

Fredag eftermiddag var Netavisen Grindsted en tur på Vesterbrogade i Grindsted, i den lille butik, hvor Jul i Grindsted udvalget og Karensmindes Venner har indrettet en midlertidig butik.

Både Jul i Grindsted udvalget og Karensmindes Venner skulle i denne weekend have været med på Julemessen i MAGION, men da messen jo blev aflyst på grund af Covid-19 og blev virtuel, så skulle både Jul i Grindsted udvalget og Karensmindes Venner jo have fundet en måde at sælge deres ting.

Jul i Grindsted
Henning Lund og Jeyarajah Raiah (Ratch) fra Jul i Grindsted udvalget kunne fortælle at de er meget glade for at de fik muligheden for at komme indendøre her i efterårsvejret da Den Jyske Sparekasse gav dem muligheden for at låne lokalerne så de ikke skulle stå ude i det dårlige vejr for at sælge de sidste julekalendere. Henning Lund er da også glad for samarbejdet med Karensmindes Venner.

Årets julekalender er prydet med et billede af hestevognen foran Karensminde, taget af Anette Svejstrup, og Henning Lund fortæller at det er et meget populært foto, hvilket også betyder meget for antallet af solgte julekalendere, hvor der er få hundrede tilbage af ud af de 1500 der blev lavet.

Butikken åbnede fredag formiddag kl. 10 og det er gået over al forventning fortæller Henning Lund, der samtidig kunne løfte sløret for at udvalget betaler for det julebelysning og udsmykning af de fire julehytter der bliver stillet op på torvet.

 

Karensmindes Venner
Birgit Moensfeldt Hansen der er en af de frivillige hos Karensmindes Venner har været med siden 2001. Hun var fredag i gang med at lave kreative ting i butikken, noget hun er vant til fra Karensminde hvor det er hende der sidder med den del.

Birgit Moensfeldt Hansen – Foto: René Lind Gammelmark

Hun lavede nisser ud af paprøret fra gamle køkkenruller. Det er spændende at bruge noget af alt de man har som affald, i stedet for at skulle ind i en hobby forretning for at købe materialer fortalte hun. 

Man kan blandt andet lave en som denne her der kan bruges som bordkort, hvor  man i stedet for at bruge en serviet som man kan folde, kan man bruge et stykke køkkenrulle som man folder, og så kan man sætte en tandstik i et stykke papir, så har man pludselig et hjemmelavet bordkort.

Foto: René Lind Gammelmark

Der kan også laves forskellige ting med kastanjer og agern. Det er altid et spørgsmål om at bruge det man har, det er også noget børnen egerne vil være med til, og så lærer de jo også at man ikke skal smide alt væk, at noget godt kan bruges.

Ud over de kreative ting, sælger Karensmindes Venner også forskellige andre hjemmelavede ting såsom syltetøj, saft, ting fra træværkstedet som små træflyvere, fuglehuse mv.

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

 

Kontorbutikken refurb banner