Højeste boligsalg siden 2004

PR-Foto: Nybolig

Ifølge statistikken har der ikke været solgt flere boliger end i 2020 og 2021. Det er ikke kun Corona og markedsforhold, der har øget salget. Det skyldes i høj grad også, at vi flytter hyppigere på grund af ændrede livsforhold og familiestrukturer, vurderer Nybolig i en ny analyse.

Selv ikke i tiden op til den store krise i 2008 er det blevet solgt så mange boliger som i 2020 og 2021. En samlet opgørelse fra Finans Danmark og Boligsiden, som Nybolig har foretaget, viser, at der både for ejerlejligheder, fritidshuse og parcelhuse er det tale om det højeste antal boligsalg i 17 år.

Mens der i 2004 blev handlet 56.027 boliger, er tallet i 2020 oppe på 77.504.

-Som 2021 er startet, kan året komme til at byde på endnu en ny rekord, og det sætter igen en tyk streg under, at vi er en meget mobil nation. Forklaringen på et det historisk høje boligsalg skal ikke kun findes i markedsforhold og Corona. Vi ved nemlig, at de fleste flytninger er betinget af en ændring af livssituationen, og her har vi set, at der har været en stigende udvikling de seneste mange år, siger Peter J. Mattsen, der er administrerende direktør i Nybolig.

Ifølge Peter J. Mattsen er der kommet mange nye familiestrukturer med fx delebørn og sammenblandede familier, plus at skilsmissestatistikken har været stigende i en årrække.

-Vi bliver ikke i samme omfang hængende i et mindre godt parforhold som før hen, og det betyder jo alt andet lige, at folk flytter hyppigere end tidligere, og typisk også i kortere perioder, hvilket giver en større aktivitet på boligmarkedet, fordi vores boligbehov ændrer sig, siger Peter J. Mattsen.

Det kan i en periode, hvor ens liv tager en ny drejning, være svært at overskue en flytning. Derfor anbefaler han, at man i højere grad trækker på ejendomsmæglerens kompetencer.

-I en situation, hvor man skal få enderne til at mødes, og hvor der måske er børn involveret, kan det være fornuftigt at få rådgivning fra en, der kender boligmarkedet indgående og som har erfaring med lignende situationer. Og det har mægleren typisk. Det kan frigive værdifuld tid og være med til at sikre, at man finder den optimale bolig, siger Peter J. Mattsen i en pressemeddelelse.

 

outletmesse2024