Unge på landet kan få en sikker start på sommerferien

PR-Foto: Grindsted Landbrugsskole

På Grindsted Landbrugsskole inviteres unge mellem 12-16 år, der arbejder eller har deres gang på en gård til et to-dages Sikkerhedskursus i sommerferien. Her i området er det et populært fritidsjob at hjælpe til på en gård efter skoletid, og det er man glad for hos den lokale landbrugsskole.

”Rigtig mange af de elever vi får her, har haft deres første møde med landbruget via et job i fritiden. Og har de haft en god oplevelse, ja, så vælger de ofte landbruget som karrierevej. Derfor vil vi gerne bidrage til, at de i en tidlig alder får et godt indtryk af livet som landmand,” fortæller Poul Falk Thomsen, lærer og studievejleder på Grindsted Landbrugsskole.

Derfor udbyder Grindsted Landbrugsskole et Sikkerhedskursus til de helt unge landbrugsmedarbejdere, hvor de lærer alle de basale færdigheder i forhold til at kunne arbejde sikkert på et landbrug skriver de i en pressemeddelelse.

”På kurset lærer vi deltagerne at håndtere dyrene på en forsvarlig måde, og giver gode råd til, hvordan man håndterer maskiner og færdes i et værksted. Kort sagt, så skal de unge blive klogere på, hvordan ulykker i landbruget opstår, og i særdeleshed skal de lære at forebygge ulykker og passe på sig selv,” forklarer Poul Falk Thomsen

De unge vil også kunne opleve livet på landbrugsskolen, og få en smagsprøve på hvad det vil sige at bo på en landbrugsskole.

Sikkerhedskurset koster 250 kr. inkl. overnatning og forplejning. Det er for alle mellem 12 og 16 år og afholdes i dagene 28. – 29. juni 2021. Tilmelding skal ske ved henvendelse til skolen.

Link til tilmelding: https://grindstedlandbrugsskole.dk/om-skolen/det-sker/