Lykke Bertelsen er på vej til DM-slutspil – Men misser oprykning til elitedivisionen

Lykke Berterlsen - Foto: René Lind Gammelmark

Grindsted-tennisspilleren Lykke Bertelsen, 16, fik en blandet start på sine holdturneringer hos både seniorer og U18 efter sommerferien – men med flest positive oplevelser.

I U18-rækken er hun sammen med sit hold, Vejle, efter blot halvdelen af grundspillet allerede nu så godt som sikre på en plads i det medaljeslutspil i næste måned, som er sæsonens mål. Med en uventet sikker sejr op 4-2 ude over topholdet HIK indtager Vejle allerede nu den andenplads, som giver billetten til DM-slutspillet – oven i købet med en kamp mindre end topholdet og som rækkens eneste ubesejrede hold.

Lykke fik nærmest en walk over i sin single. Hun havde indstillet sig på væsentlig hårdere modstand, men vandt en af karrierens hurtigste kampe, 6-0 6-1 på mindre end tre kvarter.

Derimod tabte Lykke sammen med sin makker lidt uventet førstedoublen 3-6 6-7. Med en 4-1 føring var Vejles samlede sejr i hus allerede før doublen, og måske var den lavere motivation en af forklaringerne på nederlaget, for i turneringspremieren før ferien vandt hun og makkeren den altafgørende double i match tiebreak over det tredje tophold, Hørsholm-Rungsted. Mod HIK var Lykke og makkeren dog tæt på at tvinge kampen ud i en endnu en match tiebreak, da de kun manglede to bolde for at vinde andet sæt og dermed udligne i kampen.

 

Kan gøre færdig på søndag

Med en sejr i næstsidste runde på søndag kan Lykke og holdkammeraterne i praksis gøre arbejdet færdigt, når de i sæsonens sidste hjemmekamp tager mod Lykkes tidligere klub, Kolding, i rækkens jyske lokalopgør. Og det er en opgave, som bør kunne løses, for da begge hold er meget unge, bliver holdopstillerne stort set de samme som i lørdagens seniorkamp, som Vejle vandt hele 5-1 i Kolding. Eneste tabte point kom, da Lykkes storesøster, Liv, 18, efter sin anden coronavaccination halvandet døgn tidligere stadig havde for ondt i den for mange af os andre vaccinerede så velkendte ”lammer” på venstre skulder til at kunne præstere de mange serveoplæg, som en singlekamp kræver. Derimod vandt Lykke endnu en sikker sejr i single, 6-1 6-1 mod en af sine tidligere klubkammerater.

Desværre gik søstrene glip af den håbede double sammen, da modstanderne efter en skade under singlen måtte opgive at spille.

Trods sejren tyder alt på, at Vejle må nøjes med at opfylde det ene af sæsonens mål, nemlig førnævnte finaleplads i DM-medaljespillet hos U18-pigerne. Med nu tre sejre og to nederlag ligger seniorholdet i 1. div. stadig på tredjepladsen, men langt fra den førsteplads som giver oprykning til landets fineste række.

 

Lykke nr. et og to på topscorerlister

Til gengæld er Lykke stadig suveræn topscorer i 1. div. med fuldt hus, ni sejre i lige så mange kampe.

I U18 ligger hun på en delt andenplads blandt de hidtil 27 anvendte spillere med tre sejre i sine fire kampe skriver Erik Holme Bertelsen i en pressemeddelelse.

outletmesse2024