Billund bliver i år hjemsted for lysceremonien Tænd Et Lys under Knæk Cancer

Foto: René Lind Gammelmark

Billund bliver i år hjemsted for den smukke lysceremoni Tænd Et Lys under Knæk Cancer, der sendes live på TV 2 lørdag den 30. oktober. Men din hjemby kan også være med til at støtte op med en lokal lysceremoni.

Lanternerne kommer til at gløde i oktobermørket i Billund, når byen i år bliver hjemsted for den smukke lysceremoni Tænd Et Lys, der hvert år afholdes til  Knæk Cancer. Lysceremonien kommer til at finde sted på Byens Plads foran LEGO House og bliver transmitteret direkte på TV 2 under Knæk Cancer-indsamlingshowet skriver Frivillig.dk

Foto: René Lind Gammelmark

Det er Billunds Stafet for Livet-frivillige, der kommer til at stå for lysceremonien. Ceremonien udgør også en fast del af programmet, når der hvert år afholdes Stafet for Livet og samles ind til kræftsagen landet over fra maj til september. I Billund er de stolte og glade over, at være blevet valgt som hovedby for Knæk Cancer Tænd Et Lys, fortæller Niels Pedersen, der er formand for Stafet For Livet i Billund. 

– Vi har budt ind for at blive hovedby for Tænd Et Lys et lys i et par år, så vi er meget stolte og glade over, at det er lykkedes i år, siger han. til Frivillig.dk

Støtteby blev til hovedby
Sidste år var det Esbjerg, der var hovedby for Tænd Et Lys, men ligesom andre stafet-byer havde Billund mulighed for at lave deres egen lysceremoni som en støtteaktivitet til  Knæk Cancer i uge 43. Det gjorde de, og det endte med at blive en stor succes.

– Vi gennemførte, selvom det var et møgvejr, og selvom der var corona. Vi havde et tæt samarbejde med LEGO House, og det var ret spændende at arrangere med de udfordringer, der nu var. Så jeg er glad for, at der blev lagt mærke til os, så vi nu er blevet udvalgt som hovedby, siger Niels Pedersen.

For Niels Pedersen fra Billund, der selv har haft prostatakræft, er lysceremonien noget helt specielt, uanset om den foregår som en del af Stafet For Livet eller Knæk Cancer: skriver Frivillig.dk på deres hjemmeside.

Knæk Cancer handler om oplysning og indsamling. Det er et samarbejde mellem TV 2 og Kræftens Bekæmpelse, der finder sted i uge 43. Ugen sluttes af med et stort indsamlingsshow på TV 2.

Kontorbutikken refurb banner