Niels Milan fejrer fredag den 24. september 40-års jubilæum i LEGO Koncernen

Niels Milan - PR-Foto: LEGO

Niels blev i 1980 ansat som designer i LEGO koncernen. Her skulle han sidde med en håndfuld andre designere og arbejde på det nye Borg tema og allerede efter 11 dage havde han sit første LEGO element godkendt til produktion.

Gennem hele sin karriere har Niels arbejdet med udvikling af nye produkter. I starten som designer af både modeller, udvikling af nye elementer og alt grafik til disse. Han stod for de kendte grå og sorte borge og kan også skrive designet af den allerførste LEGO hest på sit CV. Niels har altid udfordret det kendte og det man plejer, og han var bl.a. den første, som fik lov til at lave ny grafik til mini figurens smilende ansigt – nemlig en piratklap og skæg på piratkaptajnen! Niels er en eminent formgiver og fik derfor mere og mere fokus på udviklingen af selve elementerne. Han har om nogen sat sit præg på de dyr, creatures og specielle hoveder til mini figuren, som er elsket af både fans og børn i hele verden. Han har altid arbejdet på tværs af mange forskellige temaer og er mester i at oversætte skitser og referencer til elementer med den rette LEGO DNA.

Niels er en vellidt kollega og søger altid at tage godt imod nye designere. Han er rolig, har et lunt gemyt og er altid klar på en god historie fra ”de gamle dage”. Hans kontor er et tilløbsstykke, både for børn og kollegaer, og skulle man sidde med et spørgsmål omkring dinosaurer er Niels manden man går til. Hans viden er helt unik og han har simpelthen læst arkæologi ved siden af sit arbejde. Han vil nok betegne sig selv som en af de sidste dinosaurer i LEGO koncernen, men vi håber han bliver længe endnu.

Kæmpe stort tillykke til Niels med 40-års jubilæet

Kontorbutikken refurb banner