Bogen om hjemmeundervisning, skrevet af Coco Kjærgaard “Den er hjemme”

Coco Kjærgaard - PR-Foto

Coco Kjærgaard er blandt andet forfatter og hjemmeunderviser. Hun bor i Billund og har udgivet en bog om hjemmeundervisning, der hedder “Den Er Hjemme – i gang med hjemmeundervisning”. Bogen fortæller forældre hvad man skal gøre for at hjemmeundervise sine børn. Den kommer ind på de mest almindelige spørgsmål som “hvad med det sociale” og “hvad skal børnene lære” samt meget mere.

Coco er selv hjemmeunderviser og har undervist sine tre børn hjemme i snart seks år. Der ud over har hun siddet et par år i bestyrelsen for den landsdækkende forening for hjemmeundervisere, Fri læring.

Der er mange grunde til at forældre vælger hjemmeundervisning frem for folkeskolen. Vi har en folkeskole, som i højere og højere grad fokuserer på normalområdet, mens neurodiverse personer ender med diagnoser og specialtilbud, og mennesker med alternative livsfilosofier i mindre grad identificerer sig med den almene dannelse og de sociale værdier, der udøves i folkeskolen.

Min egen “neurodiversitet” var på IQ’en. Jeg blev i mine 20’ere IQ testet – og resultatet var at jeg lå blandt de 1% mest intelligente i Danmark. Det var en kæmpe forløsning – for som mange sikkert ved, så er høj IQ ikke nødvendigvis en gave i folkeskolen. Da mine børns IQ bestemmes af både arv og miljø – basically mig – så må man formode at også de måtte opleve samme frustrationer med folkeskolen, som jeg selv gjorde. Derfor har børnenes far og jeg tilvalgt hjemmeskolen fortæller Coco Kjærgaard.

Emnet hjemmeundervisning er højaktuelt, da hjemmeundervisning er mere og mere udbredt. Foreningen Fri Læring melder om eksplosiv medlemstilgang i året 2020 og i en stor artikel på DR kan man læse at mere end 1200 børn nu undervises i hjemmet i Danmark, hvor der for blot et par år siden (i 2016/2017) kun var 411 hjemmeunderviste børn. 

På bagsiden af bogen står der: “Denne bog handler om det friskolelovens kapitel 8 betegner som undervisning i hjemmet. Her har man – i modsætning til den mere kendte corona-hjemmeundervisning – ingen tilknytning til folkeskolen. Her er der sjældent klasselærere, der ringer kl. 8.15 på Zoom og tildeler elever opgaver. Her er det oftest bare børn og unge, der sammen med deres voksne underviser sig selv og hinanden på den måde, de nu synes er bedst. Læs med her om hvordan hjemmeskolelivet ser ud, og hvordan du kommer i gang. #igangmedhjemmeundervisning

Den er udgivet gennem Saxo Publish

 

outletmesse2024