Risiko for asbestnedfald efter industribrand

Bor du i området afgrænset af Tårnvej til Ribersvej, Ribersvej til Vejle Landervej, Vejle Landevej til Ribe Landevej og Ribe landevej til Tårnvej er der risiko for, at du kan finde asbestnedfald udenfor efter en stor industribrand torsdag.

Bor du i området afgrænset af Tårnvej til Ribersvej, Ribersvej til Vejle Landervej, Vejle Landevej til Ribe Landevej og Ribe landevej til Tårnvej (også vist på kortet herunder)?

Så kan du desværre risikere at finde nedfald fra bygningsdele på din ejendom eller på offentlige arealer efter en industribrand i Grindsted torsdag den 10. marts på Industrivej 5 skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Nedfaldet kan for eksempel være tagstykker, som indeholder asbest, eller det kan være asbeststøv.

Asbeststøv er sundhedsskadeligt at få i lungerne.

Vi har kontakt med sundhedsmyndigheden og med en særlig rådgiver, som skal hjælpe med at kortlægge eventuelt affald og asbeststøv inden for zonen. Dette arbejde begynder mandag den 14. marts. Indtil vi har en løsning, anmoder vi dig om

  • ikke at samle noget op på din ejendom, som ligner rester fra tag eller andre bygningsmaterialer
  • ikke at hvirvle støv op, som eventuelt har lagt sig på fx havemøbler
  • ikke at rive i jorden, klippe grene af buske eller på anden vis rode i jorden eller planter
  • ikke at lade børn eller dyr rode i jorden eller planter.

Vil du være udenfor, bør du opholde dig udenfor zonen angivet på kortet.

Vi er i løbende dialog med sundhedsmyndigheden om de rigtige tiltag i den givne situation, og vi vender tilbage med mere information i starten af næste uge. 

Kontorbutikken refurb banner