Byudviklingsmesse trak masser af folk til

Foto: Hugo Sørensen, Billund Photo

Tirsdag kl. 18.30 blev der i Billund Centret afholdt byudviklingsmesse.

Der var tilmeldt 550 personer, men man regner med at mange flere var mødt op, for at høre om fremtiden for blandt andet området ved Travbanen.

I Billund Centrets forhal var der stillet 6 tavler op hvor du kunne se 192 billeder fra Billund By’s udvikling.

Projektleder Torben Dahl fra Kirbi bød velkommen til Travbyen, Han kom ind på de forskellige aspekter i projektet, med planer og visioner.

Bymidten
Med butikstorvet og nogen af de andre projekter dernede, så oplever man at handelslivet i Billund begynder at blomstre fortalte Torben Dahl.

Da Billund By-vision blev lavet i 2015 blev området ved Travbanen kaldt Bækkvarteret, og den omfattede 900 boliger og højhuse mv. Der er vi ikke i dag fortalte Torben Dahl. 

I september 2020 blev travbanen solgt til Kirkbi, og processen gik i gang i starten af 2021 hvor Kirkbi havde samtaler med blandt andre Billund Kommune, der blev lavet interviews med forskellige borgere mv, og en gruppe af ildsjæle på 12-14 personer kaldet brobyggere blev samlet, ligesom nogle internationale borgere blev inddraget.

Spørgeskema
Omkring sommerferien sidste år blev der sendt spørgeskemaer ud til 10.000, (samtlige borgere i Billund fik den i deres e-boks), Lego medarbejdere, medarbejdere fra Kirkbi og Billund Lufthavn der pendler ind, fik også mulighed for at svare på spørgeskemaet. Torben Dahl fortalte at der kom godt 1.000 besvarede spørgeskemaer tilbage.

Visionsdag
I august blev der afholdt en visionsdag på travbanen, og det var lige efter Corona oplukningen. Det betød at mange havde valgt bryllupper, konfirmationer og andet, og derfor kom der ikke så mange til visionsdagen. Heldigvis er der mange der i dag er mødt op her i Billund Centret, hvilket glædede Torben Dahl.

Kirkbi startede en dialog med de unge, men det gik desværre lidt i vasken fordi der gik Corona i den. Skolerne havde lukket ned, og der var en masse restriktioner. Det er så en af de ting vi har tænkt os at samle op på her i år fortalte Torben Dahl.  Tirsdag eftermiddag var der en unge-workshop her i Billund Centret, og de unge har givet os nogle input herfra.

Liv – rum og så huse
Vi starter med at tænke på det liv, der skal leves i bydelen før man begynder at tegne husene. Det har vi også gjort i denne proces fortsatte Torben Dahl, og det er derfor vi har talt med så mange mennesker sidste år. Det liv beskriver vi i et såkaldt “Værdiprogram”. Vi har også udarbejdet en helhedsplan, der beskriver de rum der skal være imellem husene. Vi har ikke tegnet et eneste hus endnu, og vi aner heller ikke hvordan de kommer til at se ud endnu.

Værdierne

Præsentation: Kirkbi

 

Playline forlænges
Det er meningen at Playline vil blive forlænget så den går helt ud til Travbyen.

Der laves gårdhaver, bygningerne bliver max. 3-4 etager høje, der kommer omkring 400 boliger – måske bliver antallet justeret hen af vejen. Der bliver lavet byggefelter med karetlignende strukturer med grønne gårdhaver.

Stilleveje på de gåendes præmisser
Der bliver lavet 3 parkeringshuse ude  i hjørnerne, og i disse vil der blive lavet el-lade infrastruktur til opladning af elbiler, der er tanker om at lave en delebilsordning og måske cykelværksteder der kan ligge i p-husene. Parkering skal for langt de flestes vedkommende ske i p-husene, men det skal være sådan at folk skal kunne komme hen til deres  bolig for at læsse varer af mv.

Små butikker og erhverv
Her tænker vi på f.eks. ishus, når turisterne nu kommer gående på playline, skal de kunne købe en is, der kan bliver en lille café, noget frugtsalg, men ikke noget der skal konkurrere med butikkerne i byen, og heller ikke dagligvareburikker.

Tidsplan
Det tager et par år at lave en lokalplan for området, og vi regner med at man i midten af 2024 kan sætte byggeriet i gang, og i løbet af 2025 kan de første flytte ind efter planen fortæller Torben Dahl. Vi starter inde fra midten af området og ud efter med byggeriet. Hvornår hele bydelen står færdigt ved vi ikke endnu.

Du kan se mere på www.travbyen.dk

Kilde: Kirkbi

 

Foto: Hugo Sørensen, Billund Photo

Foto: Hugo Sørensen, Billund Photo

Foto: Hugo Sørensen, Billund Photo

outletmesse2024