Simon Stansfield Bast fejrer den 1. november 2022 25-års jubilæum i LEGO Koncernen

Simon Stansfield Bast - PR-Foto: LEGO

Simon Stansfield Bast, Silkeborg, kan som Senior Key Account Manager i LEGO Danmark fejre sit 25 års jubilæum den 1. november 2022.

Selvom 25 år er lang tid, så er årene fløjet afsted for Simon, der startede sin LEGO karriere i Global Forecasting den 1. november 1997 – her havde Simon ansvaret for den årlige beregning af LEGO Koncernens konsument salg, dvs, salg ud af butikkerne.

I 2000 rykkede Simon videre til Global Markets, hvor han var director i support teamet omkring salgsorganisationen – det vi i dag kender som MCD. Her var Simon med til at klæde vores salgsteams på til dialogen og samarbejdet med kunderne, dog uden selv at have arbejdet med kunder.

I forbindelse med rollen i Global Markets havde Simon i en periode også ansvaret for vores personalebutik inden han i 2004 fik muligheden for at være med til at opbygge en LEGO forretning i South East Asia gennem samarbejde med en række distributører som han samarbejdede med, indtil den lokale LEGO organisation var klar til at overtage ansvaret for markedet. Denne tilgang til nye markeder blev en del af Simons ekspertise og han var frem til 2019 med til at opbygge nye markeder på tværs af Europa, Asien, Mellemøsten og Afrika. Et godt eksempel på Simons kommercielle ekspertise kunne blandt andet ses i Grækenland, hvor forretningen blev 10-doblet i løbet af blot 3 år.

Da Simon i 2019 havde overdraget ansvaret for Mellemøsten og Afrika til den nye lokale Dubai BU fik han muligheden for at blive en del af det globale Travel Retail team, hvor han endnu engang beviste sit talent for opbygning af forretning, da han lagde grundsten til etablering af en LEGO Travel Retail forretning i US, inklusiv etablering af LEGO butikker i lufthavne på tværs af Americas, herunder flagship store i JFK lufthavnen i New York.

Siden april 2022 har Simon været en del af BU Nordic, hvor han driver Travel Retail på tværs af EMEA som en del af det nye Travel Retail set up.

Gennem årerne har Simon etableret et stærkt LEGO netværk, og mange kollegaer i virksomheden kender Simon for hans fantastiske positive og humoristiske tilgang til verden. Men man må ikke tage fejl af Simon, bag humoren gemmer sig en LEGO sælger, der kan vende selv de mest udfordrende kundedialoger til nye forretningsmuligheder.

Privat er Simon gift med Maria og en meget stolt far til Rebecca og Christina (som for øvrigt også er ansat i LEGO Koncernen). Familien bor udenfor Silkeborg, hvor der er god plads til heste og juletræsproduktion.

Jubilæet fejres ved en lukket reception den 11. november 2022.