Velfærdsaftalen mellem DBU, DBU Jylland og Billund Kommune blev underskrevet

Foto: René Lind Gammelmark

Onsdag eftermiddag var repræsentanter fra DBU, DBU Jylland og Billund Kommune ved Kunstgræsbanen i Grindsted.

Her blev Velfærdsalliancen underskrevet af Billund Kommunes borgmester Stephanie Storbank samt Jesper Møller, Formand i DBU, samt andre.

Der er nemlig indgået et strategisk samarbejde mellem DBU og Billund Kommune. Samarbejdet tager udgangspunkt i et fælles børnesyn, og har til formål at styrke børn og unges interesse for- og deltagelse i idræt (fodbold)

Velfærdsalliancen er et fælles experimentarium, som bygger på leg, kreativitet og bevægelse, og der tages udgangspunkt i fodboldevents på tværs, DBU Børneklub og målrettede skole-og foreningsindsatser skrev Billund Kommune i invitationen til arrangmentet.

På kunstgræsbanen var masser af børn der havde spillet forskelligt fodbold – herunder også Teqball, ligesom der blev lavet boldkunster.

Stephanie Storbank var den første der holdt tale:
Det er dejligt at se så mange fodboldglade unge mennesker på sådan en kold dag. Det er på grund af jer at alle vi voksne er her. Vi skal fejre og underskrive en velfærdsaftale mellem DBU og Billund Kommune. Vi er mega stolte af at skulle underskrive aftalen, der kommer jer til gavn i den sidste ende. Når i kommer hjem fra træning af og virkelig har givet den gas her ude på banen, så kender godt det at man er godt træt og udkørt. I har sikkert også fået fortalt af jeres forældre, lærere og andre voksne – at det er super godt og super sundt at bevæge sig, også selv om man bliver træt. I mærker måske også at man bliver glad – for det gør man nemlig når man bevæger sig. Det er rigtig fedt når man kan gøre det sammen med sine gode venner og få nogle rigtig gode oplevelser sammen – for det er nemlig nogen af dem mange positive der er ved at dyrke sport.

Vi vil rigtig gerne have endnu flere børn til at dyrke sport, og få de samme oplevelser som jer – fordi det er vigtigt at være aktiv og være en del af idrætsfællesskabet i fritiden ligesom vi er.

I Billund Kommune er vi børnenes hovedstad, og det betyder kort fortalt – at vi gerne vil være det allerbedste sted at være børn og ung. Det gør også at vi tror på at man gennem leg og det at være kreativ bliver klogere og få lyst til at lære nogle nye ting. Det gælder for alle – både jer børn og for os voksne. I kender det garanteret fra når i går i skole, hvor vi har det der hedder “Playfull Learning”. Der har i nok prøvet det at man prøver nogle nye ting af, og man tør at lave fejl – og blive klogere af fejlene, og eksperimentere og lære af dem der står omkring en og har prøve noget. 

Den aftale vi laver nu med DBU gør at vi tænker de samme ting ind i sporten. Vi voksne prøver at tænke ud af boksen for at få endnu flere til at gå til idræt.

Der kommer også to ungdomslandskampe her til Billund Kommune, det bliver sikkert en kæmpe stor oplevelse som vi allesammen glæder os til – og jeg er sikker på at nogen af jer kommer og hepper. I slutningen af talen takkede Stephanie Storbank DBU for at indgå velværdsaftalen og stor tak til de lokale klubber for at bakke op, for uden jer kunne det heller ikke lade sig gøre.

Jesper Møller – DBU Formand sagde i sin tale:
Vi er også utrolig stolte og glade i DBU, også selvom det er småkoldt i dag. Borgemesterens ord varmer, og det varmer også at se alle jer der  er kommet for at overvære denne seance. Tak fordi i har taget jeres trøjer på – i de forskellige farver. Rød og Hvid er altid godt, for det er jo også de danske farver. Jeg vil også gerne takke kommunes klubber, for vi gør jo det her for klubberne og børnenes skyld. Det viser sig at børn i Danmark er helt vilde med at spille fodbold.  Vi har en markant vækst i antallet af medlemmer – vi skulle gerne have flere, både drenge og piger. Vi har en ambition om at gøre Danmark til det allerbedste sted i verden at spille børnefodbold. Jeg har talt med landstræneren, Kasper Hjulmand der også gerne ser at børnene i Billund Kommune gerne må være en af de bedste til at spille børnefodbold.

Bent Clausen der er formand for DBU Jylland holdt også tale:
I Region Jylland er der 160.000 medlemmer fordelt på 870 fodboldklubber. Vi er en del af noget større – der er også vores slogan. Bent takkede alle de fremmødte, både børnene, forældrene og klubberne. Vil vil gerne have endnu flere til at hjælpe til i klubberne.

 

Klik på billederne i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse (kun pc)