Museet skruer op for levendegørelsen i sommerferien

Museet skruer op for levendegørelsen i sommerferienFoto: Mark | Billund Kommunes Museer

Levende museum

En særlig ting, der adskiller Museumsgården Karensminde fra mange andre besøgssteder er, at det er et levende besøgssted: her drives landbrug, som man gjorde det i 1930-1955 med levende dyr og planter.

 

Sommersjov 2023

Sommeren 2023 kommer til at byde på en særlig form for levendegørelse. Mark | Billund Kommunes Museers bidrag til programmet for Sommersjov 2023 (aktiviteter i kommunen tilrettelagt børn i skolealderen) går under titlen ”Feriebarn på Karensminde”, og kommer netop til at dreje sig om ikke bare levendegørelse, men ligefrem indlevelse og rollespil.

 

Vejledning

”Under vejledning fra os formidlere får børnene tildelt hver deres rolle som et barn fra byen, der kommer på ferie på landet, for at komme ud i den friske luft – og måske blive fedet lidt op. Medlemmer fra Støtteforeningen Karensmindes Venner oplærer børnene i at være barn i gamle dage med alt, hvad dertil hører af pligter og gøremål,” fortæller Mads Struwe Jeppesen, historisk formidler ved Mark | Billund Kommunes Museer.

 

Tirsdag og onsdag i uge 26

Sommersjov-aktiviteten løber over to dage – tirsdag og onsdag i uge 26, men børnene inviteres til at komme og træde i karakter så ofte, som de lyster resten af sommeren.

 

Levendegørelsen fortsætter

Det er et ønske fra museet at arbejde videre med rollespil og udvide konceptet ’et levende museum’. Det kommer også til udtryk i samarbejdet med to klasser fra Grindsted Privatskole, hvor en indskolingsklasse skal give den gas som drillenisser til årets julemarked. Derfor er de allerede nu godt i gang med at blive fortrolige med dyrene og lære både Karensmindes Venner og museets ansatte godt at kende.

 

Sommeråbent hver dag

Skt. Hans aften bliver startskuddet til museets sommeråbningstider med åbent hver dag kl. 10-16. Hver dag byder på flere forskellige skattejagter og kreative aktiviteter. Børnene kan lave deres egen hørytter, og ’den røde ko’ som står ved indgangen til udstillingsbygningen skal have selskab af et får, som skal dækkes med børnenes håndaftryk. Tirsdage og onsdage er særlige aktivitetsdage i selskab med Støtteforeningen Karensmindes Venner. Støtteforeningen inddrager gæsterne i smedearbejde, træhåndværk, syltning af bær, markarbejde og meget mere. Det fulde program findes på https://markmuseum.dk/levende-sommerdage