Kai’s Corner – LoG i LEGOLAND tredje del

Kai's Corner

Af Kai Bayer

 

Indianerne

Nede ved Rødhuderne står Alice, og hun er lige startet med dagens opgaver.

Ja, jeg er lige kommet fra skole af og så herned. Og så skulle jeg lige være hernede et par timer

Kai: Hvorfor blev det her, hvor du sælger indianske ting?

 Jeg kom herud for 2 år siden, og så har jeg været herude lige siden , for det er alle tiders at arbejde her.

De fleste sender jo en ansøgning ind til Legoland, men jeg kom ind, fordi min storesøster kendte en indianerpige som skulle holde, og så var jeg ovre og snakke med høvdingen Jan, og så sagde han, at jeg da godt kunne komme ind, hvis jeg gerne ville.

 

Kai: Er du ikke som indianerpige blevet drillet med din lyse hudfarve her i indianerlejren?

Jo, altså amerikanerne det er de værste. De kommer her og siger, at de aldrig har set en lyshåret indianer før, og de har aldrig set en lys indianerpige og så spørger de, om det er fordi jeg er blevet kidnappet og sådan noget!  Man skal snakke meget ,men jeg elsker at snakke med børn, det er bare så sjovt. Og det er simpelthen bare et dejligt job det her, det synes jeg virkelig.

Kai: Så du vender tilbage næste år, når parken åbner?

Ja, det gør jeg helt sikkert. Bare jeg får lov til at komme igen, for jeg glæder mig virkelig til det.

 

Kai: Nu sælger du jo ikke kun ting, for vi står her i en dejlig duft af brænderøg, hvad sker der?

Det er børn, der står og bager lidt indianerbrød, og så får de lige en snak med høvdingen. Vi fortæller dem, om det vi laver og sådan noget , og hvor vi kommer fra. Vi fortæller dem også indianerhistorier og sådan lidt af hvert. Altså, at vi bor ude i skoven, og hvad vi laver derude, og børnene de studser jo også og spørger, om det er rigtigt? Ja, ja det er rigtigt nok! Og så smiler de sødt. Nogen kan vi får til at tro på det, og det er jo sjovt så. Jeg har engang været ude for at snakke med en dreng, som kendte det her lidt for godt- ikke også – og så sagde han til mig, at det jo bare var løgn det hele. Det var lidt pinligt, men hvad altså. Det er jo en oplevelse for stort set alle børn at snakke med os, det er det.

Kai: Hvad skal du lave, når parken lukker?

Så skal jeg gå i skole, og slappe af. For nu har jeg arbejdet ret meget herude, så jeg skal  til at slappe lidt af og nyde livet. Og måske gå til lidt håndbold og lidt gymnastik og sådan noget, for det har jeg ikke haft tid til før. Jeg går i skole inde i Vejle på Handelsskolen.  Jeg bor i Åst lidt uden for Billund, og så kører jeg med bus fra Vandel og til Vejle hver dag, Det er en lang tur!  Men Legoland er bare så skønt. Altså, du lærer også en hel masse at kende herude, for før jeg kom herud, kendte jeg næsten ingen i Billund, men nu har jeg fået så mange gode venner herude, og det er så dejligt.

Fjerde og sidste del af interviewet i LEGOLAND bliver bragt den 4. juli 2023.

outletmesse2024