Sofie Østergaard satte gang i børnenes tanker til Børnenes Nytårstale

Foto: René Lind Gammelmark

Af Marianne Thorø

473 børn fra 5.-7. årgang fra 5 forskellige skoler i Billund kommune var i dag samlet i Magion i Grindsted for at blive klogere på Børnenes Nytårstale.

 

Eventet, der var arrangeret af UNICEF og TV2, havde børne-vært Sofie Østergaard som igangsætter og vært – og ikke mindst ordstyrer, da de mange børn skulle høres.

Baggrunden er, at TV2 for første gang nogensinde giver ordet til børnene, i det der hedder Børnenes Nytårstale, som skal sendes på TV2 lige efter statsministerens nytårstale 1. januar.

I Magion kom der tirsdag formiddag flere bud fra de lokale børn på hvad der bør tales om i nytårstalen, der forventes at blive et tilbagevendende koncept. Og de lokale børn kom med forslag som:

  • Man skal ikke drille
  • Man skal ikke mobbe
  • Kortere timer
  • Kortere skoledage
  • Man skal gøre noget ved børn og unges mentale helbred.

For at gøre børnene klogere på FNs Børnekonvention, blev der quizzet i de forskellige artikler omkring børns rettigheder. Og når først der er noget på spil – i dette tilfælde æren – kunne børnene godt finde ud af at slå op i regelsættet med de 54 artikler i konventionen, der skal sikre, at alle børn har det godt.

Til sidst blev forslagene fra de lokale børn skrevet ind i en minitale, som kan ses nedenfor, og så opfordrede Sofie Østergaard igen alle til at indsende deres nytårstale til TV2 inden 23. november. Så udvælges de der skal være med i den endelige tale, der sendes 1. januar.

 

Klik på billederne i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse