Foredrag i Vorbasse Sognehus med Peter Tygesen

Foredrag i Vorbasse Sognehus med Peter TygesenPeter Tygesen - Privatfoto

Mandag den 27. november kl. 14.00 kommer Forfatter og journalist Peter Tygesen til Vorbasse Sognehus hvor han fortæller om Amdi Petersen og Tvind.

Forfatter og Journalist Peter Tygesen, der er opvokset i Vorbasse har skrevet en spændene bog om Amdi Petersen.

Jeg blev bedt om at skrive en bog om Amdi Petersen og Tvind, og den opgave sagde jeg så ja til.  Bogen ”Amdi og Tvind.  Iværksætteren” udkom så i 2022, og hans historie er faktisk spændende fortæller Peter Tygesen. 

Amdi Petersens opvækst som søn af en markant grundtvigiansk skolemand, som har den centrale placering i det lokale liv, som lærerne havde i 40’erne. Den beskriver sønnens oprørske sind, og hvordan han udvikler sig til en vigtig iværksætter.

Han er med til at skabe det første kollektiv, det første kulturhus, Den rejsende Højskole, Det nødvendige Seminarium, efterskoler og småskoler for skæve børn, som ikke kunne rummes andre steder.

Forfatteren Peter Tygesen er selv af skole familie.

Hans far, mor, farbror, morfar og hans to søstre er lærere.  ”Jeg er dybt marineret i skolemiljøet, og jeg har set Folkeskolen ligge på bordet hele min barndom. Så jeg kan bestemt kende Amdis oplevelse af at vokse op med en far, der er patriarken i landsbyen, om end min far var en noget mere mild patriark end hans. Dengang spillede læreren virkelig en meget stor rolle som landsbyens intellektuelle kraft”, fortæller han.

Det er de frivillige ved Vorbasse bibliotek ,og Høreforeningen i Billund Kommune som indbyder til foredraget, som er støttet af Billund Kommune, og foregår i Vorbasse Sognehus mandag den 27. nov. Kl.  14.00.

Der er teleslynge og skrivetolkning på lærred, så alle kan følge med.

Entre kr.  50,-  inkl. kaffe og kage.   Alle er hjertelig velkommen skriver Høreforeningen i en pressemeddelelse.

Lions Nytårskoncert 2025