Kai’s Corner: LoG på besøg i Ansager – 1.del af 3 dele

Kai's Corner

Af Kai Bayer

LoG på besøg i Ansager – 1. del af 3.dele

 

Jeg besøgte Ansager den 7/6 1991 for at høre lidt om livet i byen.

Første besøg gik til frisør Jonna Holgersen i Ansager og spurgte, om hun havde noget at gøre med sommerfesten?

Jaa, det er nu ganske lidt. I år har jeg været med til at arrangere et amatørgrandprix og det har vi afviklet, det gjorde vi  i onsdags. Det blev vist, hvad man kalder en succes. Vi havde omkring 325 betalende gæster

Det at jeg er med er nok, at vi har 2 piger, Karina og Christina, og da de var mindre, var de med i en række amatørgrandprix, og på den måde kendte vi lidt til det her i familien, så derfor spurgte de også mig, om jeg ville være med til at arrangere et amatørgrandprix her i Ansager. Og det sagde jeg ja til.

Har familien altid været en musikalsk familie?

Jonna smiler lidt. Det stammer nok mest fra min mands side. Og så almindelig interesse for musik. Jeg har boet i Ansager i 25 år. Og det skyldtes en tilfældighed, at jeg kom hertil.  Der var en frisør, der ville sælge sin forretning på det tidspunkt, og det så vi i avisen. Vi tog en beslutning og så købte vi salonen her og har været tilfredse, og så boet i byen lige siden. Det bedste ved Ansager er jo søde og rare kunder. Og i den forbindelse kan jeg da også fortælle, at fra første august  ( 1991 ) starter vi også med en fodterapeut, og hun vil komme i salonen den første mandag i hver måned.

Tak for snakken, Jonna.

 

Efter det besøg var det jo nærliggende, at få en snak med Jonnas musikalske datter Christina.

Ja, lige nu er jeg i gang med at læse, og det har jeg sådan set gjort i en måned. Jeg læser op til eksamen på HF i Grindsted det første år og lige nu læser jeg geografi.

Familien Holgersen er jo en musikalsk familie, har jeg hørt, men hvor kommer det fra?

Det er nok et samspil af mange ting. Jeg er selvfølgelig kommet ind i musikkens verden, fordi min storesøster Karina er musiker. Hun interesserede sig for musik, og så fik jeg også lyst til at prøve, og så er det jo sådan set sang, at jeg gør det mest  i, mens Karina mest spiller. For os begge startede det med, at vi var med til nogle amatørgrandprixer, og Karina startede med at spille på klaver og orgel, og så kom hun ud at spille på den måde, og så var jeg med hende i starten

Hvad angår sangen og musikken, ved jeg ikke rigtig, hvad der skal ske, når jeg er færdig med at læse. Det kommer jo an på, om jeg er så heldig, at jeg kommer til at arbejde med musik senere hen i mit liv, og hvis det ikke sker, bliver det jo kun en fritidsinteresse, men hvis jeg er så heldig at få et job som har med musik at gøre, jamen så er det jo kun dejligt. Lige nu er jeg er glad for at bo i Ansager, for det er en hyggelig lille og dejlig by med en masse atmosfære, og alle kender hinanden, og det er jo bare rart.

 

Læs anden del af historien på tirsdag den 23. januar 2024

outletmesse2024