Mangler frivillige

Foto: René Lind Gammelmark

Mission Afrika Genbrug mangler frivillige til butikken i Grindsted

 

Ruth Nissen og Jens Peter Grøndahl Nielsen er begge frivillige i Mission Afrika Genbrug i Grindsted.

Mission Afrika Genbrug holdt generalforsamling i mandags, og i den forbindelse trådte Ruth Nissen efter 4 år ud af butiksledelsen. 

Der sidder nu 3 i butiksledelsen, og den øvrige flok af frivillige  hjælper til der hvor vi kan det forklarer Ruth Nissen. Vi laver så flad en ledelse som muligt, hvor alle har et medansvar. 

I 2023 stoppede Richard Mølgaard som formand for butiksledelsen. Et hverv han har haft i omkring 14 år. Der skulle så vælges en ny butiksbestyrelse, og der var kun 2 fra den gamle bestyrelse, Birgit og Ruth der ønskede at fortsætte. Derefter meldte Jens Peter Grøndahl Nielsen sig sammen med to tre flere – så der blev i alt 6 i bestyrelsen.

I den lokale butik får man også hjælp fra hovedkontoret af Mission Afrika Genbrug i Århus. De har 6 personer vi kan ringe til hvis der er noget vi søger svar på, de tre af dem har vi mest at gøre med fortæller Ruth Nissen.

 

28 År i Grindsted

Mission Afrika Genbrug åbnede i Grindsted for 28 år siden – og det blev fejret med en fest for de frivillige.

Butikken har siden starten haft tre forskellige adresser, og har nu til huse på Vestergade 88.

 

Sælger alt muligt der bliver doneret

Vi kører hver mandag med varevognen for at hente og levere. Dem der ønsker leveret betaler et mindre beløb for levering, med mindre vi får noget brugbart med retur til butikken fortæller Ruth Nissen.

Det kan både være nogle der skifter en sofa eller et bord ud, men også nogen der flytter på plejehjem, eller et dødsbo vi skal tømme. Der bliver kun leveret i stueplan, med mindre der er en elevator. Det samme gælder for afhentning da det jo er pensionister der kører varevognen.

Når vi får noget doneret, vurderer vi om det er noget der kan sælges, eller om det skal køres på genbrugspladsen. Vi har et lille værksted hvor der er 4 mand der en eftermiddag reparerer, polerer eller laver en lille reparation på det der kommer ind.

Det sker også at der kommer nogen herud for at høre om det de har med i deres bil er noget vi kan bruge, så går vi med ud for at foretage vurderingen med det samme. Det betyder også at folk så kan køre direkte på genbrugspladsen med det vi ikke kan bruge. Dermed sparer vi tid, for ellers skulle vi jo selv have brugt tid på at køre der ud med.

Prisen på varerne i butikken afhænger af den kvalitet varerne har.

 

Bekriger ikke hinanden

Selvom der er 4 genbrugsbutikker i Grindsted, en på Fælledvej og tre på Vestergade så har vi det godt med hinanden. Der er ikke krig mellem os, vi henviser kunder til hinanden forklarer Ruth. Vi samler ind til de forskellige områder vi har fokus på.

 

Det sociale betyder meget

Der er nogle af de frivillige der lige kommer forbi f.eks. for at ordne noget tøj, også selvom de egentlig har fri. De hygger sig, og det sociale betyder rigtig meget hos Mission Afrika Genbrug.

I løbet af de sidste år har omsætningen været stigende, men nu ligger det på et rimeligt stabilt niveau.

 

Mangler frivillige

Vi vil gerne have flere frivillige fortæller Jens Peter Grøndahl Nielsen. Vi startede med at holde lukket onsdag formiddag, men de frivillige der passede butikken onsdag eftermiddag er stoppet, så nu har vi lukket hele onsdag. Derfor mangler vi akut frivillige til at passe butikken.  Der er omkring 40 frivillige alt inkl. omkring 30 til butikken, så vi vil rigtig gerne have 10 mere.  Vi vasker ikke tøj, hvis det er nogen lunde rent, sender vi det til balkan, ellers ryger det på genbrugspladsen. Vi har for et halvt år siden fået nyt kassesystem, det viser mere hvad det er forskellige varer der bliver solgt i butikken.

De frivillige der har butikstjansen fylder op i butikken, rydder op, sorterer og betjener kunderne. De gør også rent når der er behov for det. Alle hjælper alle.

 

Der er et fantastisk godt sammenhold.

Da vi skulle have skiftet sortiment fra vintertøj til sommertøj kom der næsten halvdelen af alle for at hjælpe en lørdag eftermiddag. Der har vi en god opbakning, hvor det sociale er helt i top. Vi havde også en god fødselsdagsfest, ligesom vores sommerudflugt var hyggeligt.

Kunne du tænke dig at blive frivillig i Mission Afrika Genbrug skal du bare henvende dig i butikken.  Om man kan hjælpe en formiddag eller en eftermiddag – omkring 3½ time om ugen, samt nogen gange om lørdagen så er man meget velkommen fortæller Jens Peter og Ruth.

Du kan læse mere om Mission Afrika Genbrug HER

 

Klik på billederne i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse

Kontorbutikken refurb banner