Kom til fortræning til Engsøløbet

Engsøløbet fortsætterStarten til 7.5 km ruten i 2023- Arkivfoto: René Lind Gammelmark

Fortræning til Engsøløbet

Også i år får deltagerne i årets Engsøløb mulighed for at træne på de to ruter før selve løbet søndag den 2. juni kl. 10.30.

Nemlig de to tirsdage op til løbet, henholdsvis den 21. og den 28. maj, begge aftener kl. 18 og begge med start og mål ved Lynghallen i Grindsted, nøjagtig som ved selve løbet.

Rutinerede løbere fra Grindsted Motion løber med og venter på alle, uanset om de løber den lange klassikerrute på 7,5 km. eller den nyere 2 km.-rute for hurtigløbere og begyndere.

Efter en fin premiere i fjor får løberne igen i år mulighed for at bestille deres velfortjente frokost efter løbet, nemlig friske sandwiches, som Lynghallens cafeteria smører, mens løberne er ude på ruten, samt en flaske vand til at skylle ned med.

– Både løbere og heppere er som altid dog også velkomne til at medbringe egen frokost og endda egen grill på boldbanerne lige ved opløbet hag Lynghallen, så vi får den fest efter løbet, selvfølgelig i høj sol, som vi har nydt så mange gange i vort nu 48 år gamle løb, understreger løbschef Erik Holme Bertelsen i en pressemeddelelse.

 

På opfordring fra firmahold efter løbet i fjor lokker arrangørerne i år med en nyskabelse, nemlig åben højttaler.

– Vi lader simpelthen vore lejede højttalere stå, mens vi som altid spiser vore 28 hjælpere af i Lynghallens cafeteria. Så alle, der har lyst, har mulighed for at tage rollen som dj og spille pladsen op med deres egen musik og lave en lille fest, tilbyder løbschefen.

 

Fakta

Engsøløbet søndag den 2. juni kl. 10.30 bliver det 47. i rækken.

Atletikklubben Heden og Grindsted Motion arrangerer i fællesskab.

Det første Engsøløb i 1976 samlede beskedne 60 løbere, og løbet var ganske lille i resten af sit første årti. Men da motionsbølgen rullede i 1980’erne, voksede Engsøløbet til det klart største i en større omegn. Ved 25 års jubilæumsløbet i 2000 var det endda Midtjyllands største med 1.846 deltagere, heraf mange fra firma-, skole- og familiehold.

Før de to års coronapause, i 2019, fuldførte knap 600 løbere. I 2022 deltog 327 og i fjor 385.

Vestjysk Bank har været med alle årene som hovedsponsor, oprindeligt som Grindsted Sparekasse og siden som Den jyske Sparekasse.

To ruter, klassikeren på 7,5 km samt den korte 2 km-rute for begyndere og hurtigløbere.

Tilmelding på sportstiming.dk senest 31. maj.

 

Mere info på Facebookgruppen Engsøløbet 2024

outletmesse2024