95 skoleelever uddanner sig som atletikdommere til Skole OL

95 skoleelever uddanner sig som atletikdommereEleverne fungerede skiftevis som dommere og deltagere for at få en forståelse for regler og potentielle udfordringer i disciplinerne. Foto: Billund Kommune

Der skal løses mange opgaver til sommerens Skole OL-finale.

Det gælder blandt andet rollen som atletikdommere, hvor elever fra BillundSkolen og International School of Billund nu er klar til at trække i dommertøjet.

Eleverne fra 7. og 8. klasse har nemlig fået kyndig oplæring af Dansk Atletik, og de glæder sig til at få dommerrollen til dette års Skole OL-finale, hvor de vil dømme med udgangspunkt i værdierne fairplay, færdighed og fællesskab skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Tre 8. klasser fra BillundSkolen og 7. og 8. klasser fra International School of Billund er blevet uddannet som dommere i seks atletikdiscipliner.

Det er tredje år i træk, elever fra Billund Kommune bliver oplært af Dansk Atletik. Eleverne fra 7. og 8. årgang er nu klar til at være dommere, når der skal dystes i hækstafet, speedbounce, speed-længde, turbokast, medicinboldkast og løbestafetten 10×200 til Skole OL-finalen.

”Det er en fornøjelse at se, hvordan eleverne vokser, når de trækker i dommertøjet. De tager lederrollen på sig og udvikler sig som mennesker gennem dommergerningen. De tidligere år har jeg tydeligt mærket, at de er i øjenhøjde med deltagerne, og at de yngre børn ser op til dem,” siger atletikkonsulent Søren Kirketofte fra Dansk Atletik.

Under træningen med Dansk Atletik fungerede eleverne skiftevis som dommere og deltagere. På den måde har de både fået forståelse for reglerne og oplevet de potentielle udfordringer i hver disciplin. Samtidig har eleverne lært at instruere og guide deltagerne. Dette skal være med til at sikre fairplay og en positiv oplevelse for alle, når tusindvis af glade børn konkurrerer ved Skole OL-finalen i OL-byen, der opbygges ved Billund Idrætscenter den 11.-14. juni.

”Det er fantastisk, at så mange unge bakker op og dygtiggør sig som atletikdommere til Skole OL-finalen. Som dommere er de med til at gøre en forskel og sikre fairplay, så de deltagende børn får en god oplevelse, når de besøger Børnenes Hovedstad. De unge er fremtidens frivillige. Derfor glæder det mig, at intet mindre end 95 elever viser interesse for at være frivillige dommere, mens de får nogle gode oplevelser i fællesskab med deres klasse,” siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

Som dommere er eleverne med til at støtte og bidrage til det fællesskab, som tusindvis af børn oplever under Skole OL-finalen.

Billund Kommunes værtskab for Skole OL-finalen er muliggjort med støtte fra Ole Kirk’s Fond, som er optaget af at bidrage til positive, udviklende fællesskaber for børn.  

”Det er en stor fornøjelse at se, hvordan Skole OL kan samle børn og unge i et fællesskab med gode værdier og sammenhold. Oplæring af frivillige atletikdommere til sommerens kommende Skole OL-finale er et godt eksempel på, hvad det er, som Skole-OL kan i forhold til at involvere lokale børn og unge i værtskabet. Helt overordnet er det bare utrolig imponerende endnu engang at opleve, hvor mange der på kryds og tværs af foreninger, organisationer, institutioner, forvaltninger, virksomheder, unge såvel som ældre, der stiller op som frivillige for at få det hele til at lykkes med afvikling af Skole-OL i Billund”, udtaler Karin Skjødt Hindkjær, direktør i Ole Kirk’s Fond