Centerchef går på pension efter 36 år på posten

Karsten Juhler - Foto: René Lind Gammelmark

Af Marianne Thorø

Centerchef går på pension efter 36 år på posten – Karsten Juhler er stoppet hos Give-Grindsted Uddannelsescenter

Give-Grindsted Uddannelsescenter har sendt sin mangeårige centerchef på pension. Karsten Juhler har valgt at fratræde sin stilling med udgangen af maj og havde således sidste arbejdsdag i fredags – på en arbejdsplads han indtog i 1988.

Dengang hed det AOF og siden da er der løbet mange projekter og opgaver gennem åen til det der i dag hedder Give-Grindsted Uddannelsescenter. Institutionen består i dag af Uddannelsescenter i Give, et spritnyt center i Grindsted og et center i Billund.

På alle centre undervises der i dansk for udlændinge, OBU og FVU, ligesom der også er et tilbud for STU elever på Kulmosegaard ved Grindsted overvejende for unge fra Billund kommune.

I 2004 vandt GGUC udbuddet om danskundervisning i Billund og Grindsted – et udbud, der er genvundet to gange nu. I Billund undervises blandt andet udenlandske medarbejdere fra LEGO og andre virksomheder, mens centret i Grindsted hver uge trækker ca. 500 udenlandske kursister til undervisning, hovedsagelig i aftentimerne.

– Karsten Juhler er allestedsnærværende både internt og eksternt. Han har tegnet en kultur, hvor ligeværd, sund fornuft og et godt grin går hånd i hånd med de forpligtelser GGUC har. Han har arbejdet hårdt for alle de opgaver, vi har i dag, trods udfordringer og konkurrence med langt større udbydere undervejs, lyder de rosende ord fra Give-Grindsted Uddannelsescenter til den nu afgåede centerchef.

Fredag den 14. juni kl.12.30 vil der være afskedsreception for Karsten Juhler på Give-Grindsted Uddannelsescenters kontor på Hjortsvangen i Give.