Jydefesten 2024 var en stor succes og gav stort overskud

Dennis Lauridsen tager sig en velfortjent lur efter nogle hårde men gode dage til Jydefesten - Foto: René Lind Gammelmark

Jydefesten 2024 var en stor succes – og giver et overskud på mellem 550 og 560.000 kr.

Dennis Lauridsen fra Jydekomiteen vurderer fra et helikopterperspektiv at Jydefesten 2024 er “WELL DONE” – det er gået ret godt.

Hele holdet bag Jydefesten 2024 har haft 10.000 personer igennem på 4 dage. Det er helt vildt at en by i Sdr. Ommes størrelse kan gøre det – og det er vi rigtig godt tilfredse med udtaler Dennis Lauridsen fra Jydekomiteen.

Der blev brugt 330.000,- kr. på musikken til lørdagens arrangement, og alligevel kan vi lave mellem 550. og 560.000 kr. i overskud, det er vi faktisk stolte af erkender Dennis Lauridsen.

Vestjysk Bank gav et sponsorat til musikken lørdag, det gjorde det muligt at få et stort navn som Birthe Kjær på scenen

Lørdag den 11. maj kl. 6.30 kunne Jydekomiteen fortælle at alle rekorderne var blevet slået. Der var på det tidspunkt solgt flere drikkevarer end i 2023. Det betød selvfølgelig også meget oprydning og omkring 800 kander der skulle vaskes.

Foto: René Lind Gammelmark

Overskuddet bliver delt

Pengene der er i overskud efter alle udgifter er betalt, går til Sdr.Omme IF og Sdr. Ommes Fællesskab

Sdr.Omme Fællesskab er den nye forening, der er udsprunget fra Sdr.Omme Borger og Erhverv der ikke er almennyttig.  Efter sidste Jydefest fik Sdr.Omme Borger og Erhverv en skatteregning på omkring 150.000,- kr. og for ikke at risikere det igen, blev den nye forening stiftet.  Foreningen har til formål at lave arrangementer i Sdr.Omme, blandt andet jul, fastelavn og andre events til gavn for hele byen.

Sdr.Omme IF deler deres andel af overskuddet ud til de forskellige grene under idrætsforeningen. 

Jydekomiteen blander sig ikke i hvad pengene bliver brugt til, det styrer de to foreninger selv.

 

Stor opbakning fra borgere og virksomheder

Der var 300 poster der er blevet besat i løbet af Jydefesten 2024. Der udover hjalp Karstoft Idrætsforening til lørdag, det er vi meget glade for. Det har de tjent en god slat penge ved. Det er et fantastisk godt samarbejde vi har fået op at stå med dem forklarer Dennis Lauridsen. Derudover kan takke de forskellige firmaer for den støtte de har givet på den ene eller anden måde.

 

Højdepunkter

Vejret var med os til årets Jydefest, og vi havde nogle rigtig gode dage fortæller Dennis Lauridsen.

Torsdag var helt unik med det store optog, hvor der lige som i “gamle dage”  var flotte indslag som der var brugt rigtig mange timer på at lave.

Lørdag hvor vi havde vores 50-års jubilæumsfestival var også helt fantastisk. 

Det har givet Jydekomiteen blod på tanden, til at lave et fedt musikprogram til lørdagen i Jydefesten 2025. Desværre rammer vi ind i at der også er Jelling Musikfestival sammen med Jydefesten, og det kan godt betyde der måske ikke kommer helt så mange herned. Derfor bliver det uden den store scene på Hovedgaden, men derimod i et større telt på pladsen, hvor musikken skal spilles fra forklarer Dennis Lauridsen.

Vi arbejder på hvilke navne der skal komme til næste år. Det bliver nok svært at afløse Birthe Kjær, men når vi kommer tættere på Jydefesten, løfter vi sløret vor hvem der skal være vores musikalske underholdning i 2025 lyder meldingen fra Dennis Lauridsen.

 

Læs også

Birthe Kjær sluttede Jydefestival 2024 af på festlig maner

Festen fortsatte – Nikolaj og Piloterne var på scenen

Peter Ebberfeld åbnede Jydefestival 2024

Jydekomiteen fik velfortjent overrakt en kurv fra de 2 foreninger bag jydefesten.

Kæmpe Jydefestoptog i Sdr.Omme

outletmesse2024