Fusionen mellem Filskov Vandværk og GEV er en realitet

Arkivfoto: René Lind Gammelmark

Fusionen mellem Filskov Vandværk og GEV blev tirsdag aften godkendt ved den ekstraordinære generalforsamling.

Den ekstraordinære generalforsamling i GEV A.m.b.A. blev afholdt tirsdag den 4. juni om aftenen,

Her skulle forslaget om at fusionere Filskov Vandværk ind i GEV stadfæstes. Dette blev en realitet da mere end to tredjedele af de fremmødte stemte for fusionen.

Gennem en række år har Filskov Vandværk brugt GEV som serviceselskab på forskellige områder for at støtte op og hjælpe dem med de administrative og økonomiske opgaver, der blandt andet ligger i at drive et lokalt vandværk. Over årene har opgaverne dog hobet sig op, og derfor indledte bestyrelsen i Filskov Vandværk allerede i 2022 snakke med GEV’s ledelse og bestyrelse om at lade Filskovs cirka 450 andelshavere blive fusioneret ind i GEV i fremtiden. Noget, GEV godt kunne se idéen med.

– Forsyning af så centralt et område som drikkevand er naturligvis styret og reguleret fra centralt hold i et land som Danmark. Bestyrelsen i Filskov Vandværk oplevede, at de som frivillige havde sværere og sværere ved at følge med i de stigende administrative opgaver. Vi kunne mærke, at vi kunne være med til at gøre en forskel for de lokale i Filskov ved at lade dem blive en del af GEV, udtaler GEV’s direktør René Heiselberg Gier.

Til daglig forsyner GEV mere end 4.000 andelshavere med drikkevand og mere end 7.000 på kerneområderne vand, varme og elnet. En del får det hele fra GEV. Netop det at være et lokalt engageret multiforsyningsselskab ligger GEV meget på sinde.

– Først og fremmest ønsker vi de nye andelshavere velkommen. GEV er et lokalt forsyningsselskab. Derfor vurderer vi det grundigt og seriøst, når andre lokale forsyninger rækker ud og beder om hjælp. I 1995 var det Stenderup-Krogager, der ønskede fjernvarme, og det leverer vi stadig den dag i dag. Vi er også på vej med fjernvarme i Vorbasse, fortæller GEVs bestyrelsesformand, Jørgen Kristensen og fortsætter:

– Derfor kan jeg også helt trygt sige, at vi sidestiller andelshaverne 100% med de andelshavere vi har i dag og glæder os til at se dem til fremtidige GEV-arrangementer.

Filskov Vandværk er blevet drevet fornuftigt og sundt gennem mange år.

Forslaget om fusion blev førstebehandlet på generalforsamlingen den 29. april. Her deltog over 100 andelshavere og der var bred opbakning til fusionen. Det var der således også på den ekstraordinære generalforsamling tirsdag aften. Det indebærer, at GEV i resten af 2024 arbejder færdigt med det lovgivningsmæssige arbejde med at færdiggøre fusionen, så det sker på den rette måde. Den fulde forklaring herpå kan findes ved at besøge GEV.dk/andelsselskabet, hvor der i præsentationen fra aftenen kan findes flere diagrammer der viser rækkefølgen i fusionen.

Om GEV

GEV er et lokalt multiforsyningsselskab med rødderne solidt plantet i Grindsted og flere andre byer i Billund Kommune. Her forsyner vi hver dag 7.000 hjem med vand, el, fiber eller varme – mange får det hele fra GEV. Siden vores oprettelse i 1912 har GEV været et forbrugerejet selskab, som skaber værdi for lokalsamfundet. Vores medarbejdere sørger for, at vi leverer kvalitetsforsyning med go’ energi og blikket rettet mod en bæredygtig udvikling af vores forsyning. Udover vores regulerede kerneområder; vand, varme og el, har GEV også kommercielle aktiviteter. Vi hjælper blandt andet en række forsyningsselskaber med administrative opgaver, såsom kundeservice, økonomi og afregning.

Kontorbutikken refurb banner