Stor opbakning til Sommerfest i Travbyen

Sommerfest i TravbyenFoto: René Lind Gammelmark

Af Marianne Thorø

Omkring 600 borgere i alle aldre trodsede søndag vejr og vind, og var med til sommerfest i Travbyen.

Her havde de forskellige aktører i tilblivelsen af den nye bydel i Billund linet ud med sjove og spændende aktiviteter rettet mod både børn og voksne.

Allerførst erklærede Christian Nørgaard fra KIRKBI officielt Billund Bæk genåbnet i den nye bydel, efter bækken i hele travbanens levetid har været gemt væk under bane og stalde. Det er al vandet fra det nuværende Lalandia-området, der ledes ind gennem Billund by via bækken. Nu er rørene som vandet flød i fjernet og bækken løber igen frit gennem området.

Bækken bliver en del af Travbyens grønne hjerte, som bliver det allerførste der etableres i bydelen – sammen med fælleshuset.

Så sang Herning Kirkes Drengekor nogle flotte sange inden borgerne blev sluppet løs til aktiviteter, rundtur på den enorme byggeplads, streetfoodboder, og udsigt til byggepladsen fra både mandskabslift og fra Samskabelsestårnet.

Under hele byggeprocessen vil Samskabelsestårnet, der findes i den vestlige del af Travbyen (tæt på indgangen ved Skulpturstien ved ISB) være åben, så alle interesserede kan følge med i byggeriet – præcis som man kunne under byggeriet af LEGO House i sin tid. Adgangsforholdene til Travbyen for andre end arbejdsfolk vil dog ændre sig efterhånden som byggeriet skrider frem, melder KIRKBI.

 

Klik på de mange billeder i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse