Dansk Handicaporganisation Billund var på besøg hos Huset Mølgaard

Mødestedet ved det gamle missionshus på Storegade 55 - Foto: René Lind Gammelmark

16 personer fra Dansk Handicaporganisation Billund Lokalafdeling var onsdag eftermiddag på besøg hos Huset Mølgaard i Stenderup-Krogager.

Huset Mølgaard er stiftet af Pia og Lars Mølgaard Madsen i 2021.

Deres to ældste børn er udviklingshæmmede og da de i 2018 var 19 og 21 år, fik Pia og Lars idéen til at starte et bosted, og købte det gamle plejehjem i Krogager pr. 1. juli 2021.

Rundvisningen startede på adressen Storegade 55. Huset Mølgaard købte  bygningen, der tidligere var missionshus i September 2023 fordi der på Storegade 39 var for lidt plads dagstilbuddet . Pia Mølgaard Madsen forklarede at man gerne vil have at beboerne er så aktive som mulige og har derfor brug for plads til aktiviteterne.

Her laver vi et stort rum og nogle små rum. Der bliver tænkt på mange forskellige muligheder hos os forklarer Pia der tilføjer “Vi er i gang med at søge fondsmidler til ombygningen af lokalerne”.

Huset Mølgaard modtog Handicapprisen 2022. 

Arkivfoto: René Lind Gammelmark

Turen gik herefter til Storegade 39, det tidligere plejehjem Engbo. 

 Der er omkring 80 personer ansat på Huset Mølgaard – det er lidt flere end andre steder, for vi er flere ansatte så vi får ikke brug for vikarer. Vores normale bemanding gør at vi kan undvære 2 medarbejdere i dagstimerne, inden vi skal ringe efter afløsere. Vi forsøger at være 1-1 så vi kan udvikle vores beboere der er i alderen fra 18 til 38 år.

Selve Huset Mølgaard har til huse i det gamle plejehjem Engbo, som Billund Kommune lukkede.  Her er der plads til 12 beboere der har sin egen lejlighed.

10 af lejlighederne er på 64 m2 – indrettet med soveværelse, badeværelse samt stue der er kombineret med et lille tekøkken.  2 lejligheder er 32 m2 hvor der er en kombineret stue/soveværelse, et badeværelse og et lille tekøkken.

Der er terrasse til alle lejligheder, og vi er næsten færdig med de sidste terrasser forklarer Lars.

En af de første ting vi fik lavet på stedet er en stor træterrasse, så man kan komme rundt om huset i kørestol. Nogle af forældrene har søgt fondsmidler til at få en kørestolsgynge. Det er både kørestolsbrugere og andre glade for. Vi har også en trampolin bygget ind i vores træterrasse.

Huset Mølgård er fuldt besat, og en stor del af beboerne har diagnosen autist og alle i huset har brug for en fast struktur i hverdagen. 

Den nye store træterrasse – Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Et af fællesrummene – Foto: René Lind Gammelmark