Lørdag var der stor indvielsesfest i Vorbasse

Foto: René Lind Gammelmark

Lørdag var der stor indvielsesfest i Vorbasse – hvor blandt andet Vorbasse Beach House, Vorbasse Bjerget, Legeplads og torv blev fejret.

Lørdag kl. 10 startede lørdagens store indvielsesfest i Vorbasse

Jørn Poulsen der er kommunalbestyrelsesmedlem og bor i Vorbasse bød velkommen til de mange deltagere, og gav derefter ordet til Jeroen Schotermeijer.

 

Første sted der skule indvies var det nye Beach House. 

Jeroen Schotermeijer deltog ikke som leder af Vorbasse Fritidscenter, men derimod i sin egenskab af formand vor Volleyball afdelingen i Vorbasse. Han jokede med at han havde 3 siders tale , så han håbede på gæsternes tålmodighed. Det fik latteren frem blandt de fremmødte. Han fortsatte: “I Vorbasse har vi Vorbasse Krigshavn, Vorbasse Marked, Vorbasse Bjerget, Vorbasse Beach House – eller på dansk Vorbasse Strandhus.

Hele idéen om Vorbasse Beach House blev foreslået i Volleyball-afdelingen som er en del af Vorbasse KFUM Idrætsforening. Flere Volleyballspillere efterlyste et sted – hvor man kunne sidde i læ i forbindelse med træning eller kamp.

Kenneth Post gik straks i gang med at tegne, og kom efter kort tid forslaget om at etablere det nuværende Beach House, et fedt mødested, en hyggekrog, et læ-sted for regn og blæst. Et sted hvor man kunne nyde tredje halvleg. Disse tegninger kan man se inde i huset hvor det er hængt op på væggen. 

 

Målet med Vorbasse Beach House er at skabe strandstemning, et mødested, tilskuerpladser, læ for regn, sol og vind – og skabe et depotrum.

Beach House passer perfekt ind i undersøgelsen som blev lavet i forbindelse med udvidelsen af aktivitetsaksen – som går fra Østergade (Vorbasse Skole) til Drivvejen (Vorbasse Camping).

Undersøgelsen viste at der var masser af spændende aktiviteter ved aktivitetsaksen. Der var boldbaner, padeltennis bane, strandbane, rutchebanen, outdoor fitnessbanen og meget mere. Det der manglede var mødesteder, hvor man kunne sidde i læ og hygge sig. Vorbasse Beach House er sådan et mødested hvor alle er velkomne sagde Jeroen Schotemeijer – der tilføjede “bare de passer på huset og omgivelserne,  rydder op efter sig selv – og tager hensyn til naboerne”.

“Indvielsen i dag af Beach House, bliver allerede nu brugt meget flittigt”. “Det danske klima er meget lunefuld – lige pludselig kan der komme nogle voldsomme byger. Så er det godt man kan gå i læ. Holder regnen op, kan man gå i gang igen med at spille.

Den seneste måneds tid har beachvolleball spillere og padel spillere brugt huset – som læ og hyggested for blandt andet tredje halvleg. Beach House fremmer det forpligtende fællesskab både før, under og efter bygning af huset. Sikke mange timer vi i fællesskab har brugt med at etablere huset. Det har været hårdt, men også meget hyggeligt konstaterer Jeroen Schotemeijer i talen. 

Efter den røde snor ved Beach House var blevet klippet af Jeroen Schotermeijer med hjælp fra nogle børn, var der flere forskellige aktiviteter. Blandt andet beachvolley, padel tennis, beach håndbold, kroket, fodbold, outdoor fitness og orienteringsløb.

 

Karl Kristian fra Orienteringsklubben Gorm i Jelling fortalte om orienteringsløb efter indvielsen. 

Han fortalte at han og nogle flere fra klubben har været i Vorbasse flere gange. I september 2022 havde de den første kontakt til Vorbasse, Heidi Luther Stormer og  Benny Pedersen fra Vorbasse Skole. Vi ser Benny som en ildsjæl – og ildsjæle er nødvendige alle steder.

Det er også OK Gorm der har stået for afviklingen af orienteringskonkurrencer i forbindelse med Skole OL-Finalen hvor der var 12oo børn der deltog. Billund Kommune vil gerne booste orienteringsløb i kommune og derfor har vi fra klubben tegnet kort til Find vej i skolen til flere af de kommunale skoler.   

Dansk Orienteringskort har lavet et find vej i skolen projekt. En klub tegner et skolekort og opsætter nogle små skilte. 

I Vorbasse er der også lavet et find vej i skolen – her er der tre forskellige baner eller ruter.  Derud over har vi lavet et Find vej i Vorbasse kort, hvor man kan komme rundt og finde forskellige poster. Det er for byens borgere, folderen der er helt ny kan man finde i folderkassen foran Vorbasse Idrætscenter. Kortet er 1:4000 over Vorbasse. Det er foto-orientering hvor man finder et af de 21 steder der er tegnet ind på kortet skal finde det billede der passer til den aktuelle post.

Fra på mandag bliver kortet lagt ind på en hjemmeside der hedder find vej i Danmark hvor der er 1000 poster fordelt på 300 forskellige steder i Danmark. Man kan kæmpe om hvem i Danmark der finder flest poster.

 

De øvrige aktiviteter

Kl. 12.00 var der fælles hygge på torvet, med livemusik, sjove aktiviteter og masser af sjov.

Kl. 14.00 blev den nye kommunale legeplads indviet, og også her var der sjov og leg for børn i alle aldre.

Kl.16.00 var det ved Vorbasse Bjerget der var fællessang, sjove aktiviteter mv.  Miniobsevatoriet på Vorbasse Bjerget var ikke helt klar, for det professionelle teleskop var først lige ankommet og endnu ikke blevet monteret fortalte Jørn Poulsen.

Kl. 18.00 var der fællesspisning for hele byen med mad fra Vorbasse Kro. Til dette arrangement skulle man tilmelde sig på forhånd, og herefter var der fest i Vorbasse Fritidscenter, med et liveband og en DJ.

 

Klik på de mange billeder i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse