Kai’s Corner – tilbageblik på 1993 og LEGO

Kai's Corner

Af Kai Bayer

Tilbageblik på 1993 og LEGO

Kai Bayer’s interviev på LoG om LEGO i november 1993

 

Hos LEGO meldes der nu om en omsætningsfremgang på mindst 5-10% og så skal der bygges ud.

 

Peter Ambeck-Madsen: Vi er ved at bygge 2 større ting.

Det er en ny fabrik, der skal aflaste de eksisterende fabrikker ude på Rugmarken, og den skal være færdig næste år til sommer (1994), og så bygger vi et stort uddannelsescenter i tilknytning til LEGO Ide-huset og Hotel Legoland midt inde i byen.

Ifølge de langsigtede planer som vi har lagt, så er der brug for kapaciteten på produktionssiden og til vores uddannelse,  for der har vi i mange år haft for lidt plads til både uddannelse og til de interne møder og konferencer, som vi afholder for alle vore selskaber i ind- og udland.

Vi automatiserer løbende vores produktion, men hvis vi bliver ved med at stige i omsætning og salg, så vil antallet af medarbejder bestemt ikke gå ned, men de store og vilde udsving i medarbejderantallet, de tider tror jeg er forbi. Og vi har jo aldrig været så mange ansatte, som vi er i øjeblikket.

 

Så det går rigtig godt for LEGO, og de sidste tal vi har set, de ser pæne ud.

Vi kommer til at ende med 5-10% i stigning i omsætningen, og det er også det, som vi gerne vil nå. Når vi kommer over 10% bliver det for meget af det gode for vores organisation.

Det er i november-december, at over 50% af vores omsætning ligger. H. Kai Bayers internview med vis den ikke lever op til vores håb og forventninger, så kan vi risikere, at der i januar måned ligger for mange LEGO æsker på hylderne hos butikkerne verden over og blokerer for de nye ting, som vi skal sælge fra 1994. Så vi tør aldrig gøre et år op, før vi engang er inde i februar måned og har fået rapporter fra hele verden om, hvad der ligger på lager i butikkerne. Først da tørrer vi sveden af panden, og siger forhåbentlig at det var et godt år igen.

Peter Ambeck-Madsen var pressechef på LEGO fra 1972 til 1997.