Cykelstiprojekt på Engdraget i Billund får 900.000 kr.i støtte fra staten

Cykelsti - Foto:iStockphoto / Andrey Moisseyev

Opdateret kl.22.22

Cykelstiprojekt på Engdraget i Billund får 900.000 kr. i støtte fra staten

Staten giver knap 226 millioner kroner fra den kommunale cykelpulje til kommunale cykelstiprojektoer over det meste af landet. Der er støtte til 64 kommunale cykelstiprojekter.

Kommunerne har haft mulighed for at indsende ønsker om støtte fra staten til lokale cykelstier i cykelpuljen i Infrastrukturplan 2035.

Kommunerne kan få op til 40% af anlæsgssummen i tilskud, men cykelprojekter på skoleveje og mellem to kommuner kan få op til 50% i tilskud. Dette er netop tilfældet med Billund Kommunes projekt på Engdraget hvor budgettet er på 1.800.000 kr. Billund Kommune får 900.000 kr. i tilskud fra puljen.

 

Der bliver også givet 5,6 millioner kroner fra den statslige cykelpulje til statslige cykelstier  –

En krydsningshelle sydøst for Vorbasse
Projektets skal skabe en sikker krydsning for lette trafikanter, som færdes på Hejnsvigvej ad en dobbeltrettet cykelsti, der er en del af den nationale cykelrute (Hærvejsruten). Omfatter ud over krydsnings-hellen også forlægning af eksisterende sti på et kort stykke.

 

De to folketingsmedlemmer fra Billund Kommune udtaler følgende

“Det er rigtig godt, at der kommer midler til vores valgkreds, der forbedrer sikkerheden og trygheden for dem på to hjul. De penge vil gøre stor gavn, så det her er en god dag som lokalt medlem af Folketinget” siger Kris Jensen Skriver fra Socialdemokratiet

 

“Gode cykelstier er vigtige både for børn og voksne! Dette giver større tryghed for cyklisterne for at komme sikkert frem i trafikken. Jeg glæder mig meget over, at der også deles penge ud fra cykelstipuljen, til en cykelsti i vores valgkreds” udtaler Anni Matthiesen fra Venstre