Mindeord over Hans Strandhave

MindeordFoto: iStock/vovik_mar

Mindeord over Hans Strandhave – skrevet af Annie Madsen & Carsten Thomsen

 

En underlig følelse bredte sig og tiden gik i stå, da vi fik meddelelsen om, at Hans Strandhave var sovet ind efter kort tids sygdom – følelsen af at have mistet endnu en ven er uforklarlig/ubeskrivelig og smertefuld. Et af de store træer i frivillighedsskoven er faldet, Hans har siden familien flyttede fra Varde til Søgårdvej i Hejnsvig, været frivillig på mange fronter. I starten mest som hjælper i HIF, Hans lod Bodil om bestyrelsesarbejdet. Han nød at gå på stadion og rydde op, samle bolde eller flytte vandkanon.

 Efterhånden som ungdomsafdelingen i HIF voksede blev der brug for flere dommere. Hans lod sig overtale til at tage et dommerkort og dømte efterfølgende mange børnekampe, Hans fløjtede ikke meget, dømte ikke et eneste frispark, men snakkede med børnene og forklarede dem, at de skulle passe på hinanden, med sit rolige gemyt ledede han kampene på bedste vis.

Hans viste stor interesse i lokalsamfundet og deltog i de fleste borgermøder, halmøder samt politiske møder, han sad i de fleste tilfælde og lyttede, og sugede til sig. Han havde dog en mening om alting og der er efterfølgende ført mange diskussioner ved køkkenbordet over en kop kaffe.

Hans var meget venlig, omgængelig og kunne snakke med alle, han havde en sjælden evne til at sætte sig ind i andres liv og levned. Kom der nogen forbi, blev de altid inviteret indenfor til en kop kaffe, for ligesom Bodil elskede Hans at have mennesker omkring sig.

Hans var også utrolig hjælpsom, manglede vi en hjælpende hånd til et projekt, gik vi aldrig forgæves. Dette betød til gengæld, at der var rigtig mange, som ville hjælpe med ombygningen af deres hus, da de flyttede på AG Jensensvej.

Hans har igennem tiden kørt rigtig mange kilometer for HIF, idet Bodil sendte ham mod både nord og syd for at hente ting som foreningen manglede.

Udover de mange praktiske opgaver som Hans udførte for HIF, var han også foreningens repræsentant FV 90, mange år som formand for udvalget, og i en længere periode stod han for udlejningen af forsamlingshuset.

I mange år var han HIF’s repræsentant i GKSI, et arbejde han gik meget op i og udførte til stor tilfredshed for foreningen.

I tiden frem bliver det meget svært at udfylde det tomrum vi mærker efter, at Bodil og Hans er gået bort.

I denne svære tid går vore tanker til børn, svigerbørn og børnebørn, der i løbet af kort tid har mistet de to mennesker som elskede at samle familien.

Æret været dit minde.

Annie Madsen & Carsten Thomsen