Generationsskifte i Meny Sdr. Omme

Generationsskifte i Meny Sdr. OmmeIver og Martin - PR-Foto

Generationsskifte i Meny Sdr. Omme – Iver og Lene har solgt butikken til martin Dam Ørts Hansen der overtager den den 1. september 2024

Lene og Iver Egsgaard vælger, efter 34 år som købmænd i Sdr. Omme, at sælge butikken. 

Lene og Iver Egsgaard synes, de har nået en alder, hvor der skal ske noget andet, både for deres egen og for udviklingen af forretningens skyld. ”Vi har i længere tid arbejdet på at afvikle forretningen. Og da vi ansatte Martin, var vi ikke i tvivl om, at det var ham, vi gerne ville se køre forretningen videre”, siger Iver Egsgaard.

 

Den 41 årige Martin har stor erfaring inden for detailhandel.

Han har bevæget sig vidt omkring i Coop-koncernen, de sidste mange år i forskellige lederjobs i blandt andet Kvikly, SuperBrugsen og Fakta.

Allerede for 10 år siden var Iver Egsgaard interesseret i at få Martin ansat, men det var ikke lige tiden. ”Jeg skulle lige ud og prøve noget andet, for nu havde jeg været i butik så længe, jeg ville finde ud af, om det var det, jeg ville bruge mit liv på”, siger Martin. ”Og jeg fandt ud af, at jeg manglede den puls der er i det her job.

Der er ikke to dage, der er ens. Det går stærkt og der er mange udfordringer i det. Så jeg vendte tilbage og var lige blevet ansat
som souchef i Kvikly, da Iver ringede og sagde, nu er det altså nu”.

Det var en stor beslutning, som Martin og hans hustru Anja skulle tage. Men de var enige om, at det var der, deres fremtid skulle ligge. Martin blev ansat i februar 2023, og helt fra starten af involverede Iver ham i driften af forretningen.

Martin føler sig godt rustet til den nye titel som butiksindehaver.

I de snart 1½ år der er gået, har Martin også fået skabt sig et netværk i dagligvarekoncernen Dagrofa ApS, som ejer MENY Danmark. ”Jeg kommer fra en anden butikskæde, og der foregår det helt anderledes. I MENY-regi har man en helt anden frihed og medbestemmelse som købmand, og det glæder jeg mig til”, siger Martin.

Lene og Iver har gennem årene arbejdet hårdt med at opbygge forretningen helt tilbage fra det hed Omme Lavpris til at være en del af MENY-kæden i dag. De er stolte af det de har opnået gennem de 34 år, der er gået, og de er meget glade for, at det nu er Martin og Anja, der skal føre deres livsværk videre.

Det er ikke sundt for Iver Egsgaard at sidde stille, så mens Lene går på pension, vil Iver tilbage til sine rødder.

Han startede som sælger indenfor branchen, og det vælger han igen. Sammen med en kollega fra de gode gamle dage, er han blevet ansat af Nordic Snack Co i Hobro til at starte en ny afdeling op. Han kommer ikke til at drive den af, han bliver kørende sælger på fuld tid. Det er noget, han glæder sig meget til.
Lene og Iver siger tak til Sdr. Omme for 34 gode år skriver de i en pressemeddelelse.