16 børn på Madskole i Grindsted

Privatfoto

16 børn på Madskole i Grindsted i denne uge

 

Børn i Grindsted fejrer venskaber i køkkenet

Selvom sommerferien er over os, er der godt gang i køkkenet på Lynghedeskolen afd. Søndre i Grindsted i denne uge. Her er 16 børn på Madskole, hvor temaet er venskab.

I Grindsted tager 16 madglade børn grydeskeen i egen hånd og smider forældrene ud af køkkenet.
Sammen med en gruppe frivillige instruktører bruger børnene 5 dage i køkkenet på Lynghedeskolen afd. Søndre. Her bliver der hakket, stegt og bagt, følt, duftet og smagt.

 

Årets tema er ”Venskaber”

Madskolen på Lynghedeskolen afd. Søndre er én af de 65 Madskoler, som afholdes rundt om i landet denne sommer.
Madskoler vil gøre det sjovt for børn og unge at lære om mad og lære at lave mad. Vi har erfaret, fra de sidste mange års Madskoler, at venskaber har stor betydning for alle deltagere. Derfor har vi valgt, at venskaber skal være årets tema for Madskoler 2024.

Når vi laver noget i fællesskab – fx laver mad, deler mad og spiser sammen – kommer vi tættere på hinanden. Det kan samle mennesker, skabe fællesskab og gode venskaber. At spise sammen med andre har stor indflydelse på, hvordan vi har det i vores hoved og i vores krop, og vi lærer at tage hensyn til hinanden, dele med hinanden og der opstår mod til at prøve nye ting, fortæller Line Munk Damsgaard, der er ernæringschef i Landbrug & Fødevarer og landsdækkende koordinator for
Madskoler.

Baseret på frivillighed

Alle Madskoler er baseret på frivillig arbejdskraft. På Lynghedeskolen afd. Søndre er der 5 frivillige.

Madskoler arrangeres af foreningen 4H i et ikke kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000. Og i år er det altså 21. gang, der afholdes Madskoler i sommerferien.

Yderligere information: Instruktør Gitte Madsen, 61370463, gitte.madsen7@gmail.com

Fakta om Madskoler
• Foregår i dagtimerne mandag til fredag og er for børn og unge i alderen 8-12 år
• Prisen for at deltage på en Madskole er 610 kr.
• Mere information på www.madskoler.dk