Zizzi gør klar til at flytte lageret fra Billund

Foto: Marianne Thorø

Af Marianne Thorø

Zizzi gør klar til at flytte lageret fra Billund

75-100 arbejdspladser forlader Billund, når modetøjsvirksomheden Zizzi forlader Kløvermarken i Billund for at rykke sit lager til nyopførte faciliteter i Horsens.

Virksomheden har længe haft brug for mere lagerplads, og det kunne altså ikke lade sig gøre at få i Billund kommune, så derfor rykkes teltpælene nu op. Det administrative hovedkontor skal dog stadig have til huse på Kløvermarken.

Og det er brandærgerligt at både virksomheder og arbejdspladser på den måde rykker dele af deres aktiviteter ud af kommunen, mener direktør i Billund Erhverv, Marie Skov Lillelund:

– Det er vigtigt at vi hele tiden har fokus på, at der er de rette muligheder for at udvikle og tilpasse sin virksomhed i vores område. Generelt er der ofte en lang række faktorer i spil, som gør udslaget, når virksomheder flytter. Og det kan være svært at påvirke alle faktorer, når løsningen skal findes om plads, pris, arbejdskraft og rette beliggenhed for aktiviteterne, hvor virksomheder ikke ser på kommunegrænser. Derfor er udvikling af tidssvarende og relevante erhvervsarealer og planlægning helt centralt, når vi skal sikre at fastholde og tiltrække virksomheder. Udbud og efterspørgsel er selvsagt afgørende for mulighederne, siger Marie Skov Lillelund.

Selvom hun ærgrer sig over at Zizzi flytter lageret til Horsens og Billund dermed mister arbejdspladser, så er hun ikke bekymret for beskæftigelsen lokalt:

– Vi har fortsat en meget lav ledighed her i Billund kommune og i Billund by, så jeg er ikke i tvivl om at medarbejderne fra Zizzis lager i Billund kan finde et andet job lokalt, hvis de ikke rykker med til Horsens. Vi har fortsat mange virksomheder, der skriger på arbejdskraft, så måske der er noget at hente her, siger Marie Skov Lillelund.

Kontorbutikken refurb banner