Niller fylder 70 år i dag

Niller - Niels Christian Jensen - Foto: René Lind Gammelmark

Niller fylder 70 år i dag  – og vi mødte ham på Grindsted Stadion 

Niller der har det borgerlige navn Niels Christian Jensen var i fuld gang på stadion med at gøre pladsen klar til Musik i Gryden.

Niels Christian Jensen har været med til de praktiske ting i forbindelse med Musik i Gryden i alle 20 år  og vil ikke sige hvornår han vil stoppe med det frivillige arbejde. 

Niller har været fritidsfåreavler i omkring 30 år og har omkring 200 moderfår + lam. Fårene græsser forskellige steder rundt omkring i området.  “Jeg har desværre fået dræbt 57 får af ulve, og det er jeg træt af” fortæller Niller´.

Niller er gift med Jytte Fruerlund, og sammen har de to børn der begge bor i Århus. Han arbejdede hos KG Hansen i 43 år, men måtte stoppe efter at have fået en hjerneblødning. Han er i fuldt vigør og er kommet sig godt over hjerneblødningen.

Foto: René Lind Gammelmark

Flaget var også hejst i flagstangen på Grinsted Stadion i anledning af Nillers fødselsdag.

“Vi skal have det hele stillet op, der skal trækkes strøm og laves vand til de forskellige steder. De første telte blev stillet op søndag. Der er mange frivillige der kommer og hjælper. Det er hyggeligt, for nogen af dem møder man kun denne ene gang om året” fortæller Niller.

“Det første år havde vi fået at vide hvor meget strøm Shu-Bi-Dua skulle bruge, og vi var bekymrede for om vi nu havde en stor nok generator. Vi skaffede en stor nok generator, og den kom aldrig op på 30% af det forbrug Shu-Bi-Dua krævede. Efterhånden er mange af opgaverne blevet rutine, for de forskellige ting godt planlagt.  Søndag og mandag skal vi have pillet ned efter Musik i Gryden”.

“Der kommer en ekstra scene til, hvor de lokale skal spille fra. Det er vi nogle af os gamle der har manglet noget med de lokale i en del år, så det er jo en fornyelse” mener Niller.

På den måde er der heller ikke så stor en pause mellem musikken, og det betyder også at publikum måske ikke så godt kan nå ud på parkeringspladsen for at drikke deres medbragte drikkevarer, men i stedet for bruger lidt flere penge på pladsen for at købe drikkevarer og mad.

Kontorbutikken refurb banner