Fodboldskole for 30. gang i Billund

Fodboldskole for 30. gang i BillundDBU Fodboldskole i Billund - Foto: Marianne Thorø

Af Marianne Thorø

 

Fodboldskole for 30. gang i Billund – i år var 80 børn tilmeldt DBU’s Fodboldskole i Billund

– Der kunne sagtens have været mange flere, men manglen på frivillige trænere sætter sine begrænsninger på hvor mange børn vi kan tage med, fortæller leder af fodboldskolen i Billund, Peter Tofteby.

Han er en ud af de fem ledere der har været i løbet af de 30 år i træk fodboldskolen har fundet sted i Billund Idrætsforening. Sammen med formanden for BI Fodbold Lars B. Thomsen, modtog han i dag en anerkendelse fra DBU, der havde sendt næstformanden for DBU Jylland, Ole Ladefoged, til Børnenes Hovedstad, for at overrække et synligt bevis på 30 års jubilæet.

Det er især drengene, der finder vej til fodboldskolerne – også i Billund – men for nogle år siden kunne man mønstre 62 piger ud af de dengang knap et par hundrede fodboldskolebørn.

 

Formand for Billund IF Fodbold og tidligere fodboldskoleleder, Lars B. Thomsen, husker tilbage på slut halvfemserne – start 00’erne, da billetten til fodboldskolen skulle sikres på posthuset efter lang tid i kø.

– Dengang var det dæleme bare at komme hjem med en billet til ungerne, ellers sååååe…. griner formanden, der mener der er noget mere ro på i dag hvor billetterne til fodboldskolen fåes via nettet.

Han husker også en sommer, hvor der var 192 tilmeldte til fodboldskolen i Billund, men af sit hjertes godhed tog Lars Thomsen imod yderligere otte tilmeldinger fra børn, der ikke havde meldt sig til i tide. Så tog han imod betaling, købte udstyret der skulle til og sikrede de sidste 8 fodboldglade børn en god uge med boldspil.

– Men da der så stod i avisen at vi havde 200 børn rendende, ringede DBU for at høre hvorfor dét, når der kun var 192 tilmeldte? Så var der en farlig ballade, fordi så gik antallet jo ikke op med de 16 på hvert hold, som konceptet lød på, griner Lars Thomsen igen.

Men det er der løsnet lidt op på i dag:

– Vi havde nogle år hvor det hele blev kørt meget stramt fra DBU i København, og det gik lidt ud over deltagerantallet. Men efter vi har lagt det mere og mere ud til de enkelte DBU-regioner og decentraliseret det, er det blevet meget mere fleksibelt for de enkelte klubber, der er med i fodboldskolekonceptet, siger Ole Ladefoged.

Kontorbutikken refurb banner