Brandmand deltager i Stafet For Livet

BrandmandJacob Buhl - Foto: TrekantBrand

Af Marianne Thorø

Han har været med til Stafet For Livet gennem ti år, men i år venter der 49-årige Jacob Buhl en noget anderledes oplevelse til den lokale stafet i hjembyen Filskov.

Her vil han nemlig gå de 24 timer i sit brandmandstøj – med oppakning, som vejer i nærheden af 20 kg.

For netop kræftsagen ligger ham meget på sinde:

“Min far har haft tyktarmskræft, og jeg kender en, der lige nu kæmper med brystcancer for tredje gang, siger Jacob Buhl, der også har et andet formål med turen:

Jeg vil også gerne sætte fokus på, at brandfolk er i særlig risiko for at udvikle kræft og støtte de kolleger, der har kræft tæt inde på livet, lyder det fra den seje brandmand.

Det er dog ikke helt og komplet brandmandsudstyr han kommer til at gå i de 24 timer fra den 7.-8. september på Filskov Stadion. Han har nemlig tænkt sig at gå i sine løbesko i stedet for de sædvanlige støvler der hører til uniformen. Men med de 20 kg ekstra bliver der også nok at slæbe på:

Der er jo heldigvis ikke nogen, der siger, at vi skal løbe. Jeg regner med at gå 50 minutter af hver time og så lige holde en pause, lyder strategien fra den 49-årige brandmand, som forventer at gå mellem 75 til 100 kilometer i løbet af døgnet”.

Du kan støtte Jacob Buhls indsamling via dette link:  https://www.stafetforlivet.dk/…/tilmeldte-hold/hold/18014

Kontorbutikken refurb banner