Borgere fik grundig forklaring om budgetprocessen

Foto: Marianne Thorø

Af Marianne Thorø

Borgere fik grundig forklaring om budgetprocessen da der onsdag var borgermøde på Grindsted Gymnasie- & Erhvervsskole.

 

Henved 100 borgere valgte at takke ja til Billund kommunes tilbud om grundig information om de kommende års budget.

For hvad er egentlig op og ned i spareforslagene, hvad må man som kommune bruge af penge og hvorfor bruger politikerne ikke bare løs af den bugnende kommunekasse?

Det og meget mere kunne økonomichef Tommy Abildgaard i aftes give en fyldestgørende orientering om på Grindsted Gymnasie- og Erhvervsskole med power points, der skitserede den økonomiske situation for Billund kommune. Forinden da havde borgmester Stephanie Storbank budt velkommen og gjort det klart, at selvom Billund kommune – heldigvis – ikke står i samme kritiske situation som flere andre kommuner med voldsomme besparelser, så skal der altså også her rettes til hist og pist.

Igen er det særligt det specialiserede område, der trækker tænder ud for alle landets kommuner. 6 mia er udgifterne steget med henover en årrække – uden at der er fulgt penge med fra staten.

Hvis man vil dykke ned i tallene, kan man gøre det her. Indtil videre er det kun Økonomiudvalgets forslag til budgettet, der er klar. Nu skal der forhandles og der skal indsendes høringssvar fra berørte parter. I næste måned er der så 1. behandling af budgettet, der skal endelig vedtages i Kommunalbestyrelsen 1. oktober.

Foto: Marianne Thorø

Kontorbutikken refurb banner