Stor fremmøde til åbent hus på IFF i Grindsted – se de mange billeder

Foto: René Lind Gammelmark

Stor fremmøde til åbent hus på IFF i Grindsted i anledning af 100-års jubilæet.

I år er det 100 år siden Grindstedværket blev grundlagt.

I forbindelse med jubilæet holdt man et åbent hus arrangement for alle interesserede.

Kl. 10 åbnede man porten sammen med FDF orkestret. Der var rigtig mange der var mødt op for at komme indenfor på Grindsteds største arbejdsplads.

Der var flere forskellige ting planlagt på dagen.

  • I fire af produktionsområderne blev der fortalt om produktion, produkterne og anvendelsen af de produkter der bliver produceret
  • Der var sjov og underholdning ved fabrikkens brandstation
  • Reaktionstidsspil på EL-værkstedet
  • Læsning af biler på færdigvarelageret
  • Kemishow på teknisk lager
  • Tryllekunstner Allan Jensen underholdt i kantinen
  • I kantinen kunne man se Grindsted fabrikkens historie i billeder
  • Kaffe, kage i kantinen
  • Softice til børn og voksne – ved brandstationen og færdigvarelageret

Kl. 12 holdt fabrikschef Martin Kirstein Madsen en introduktion, hvor efter 1. viceborgmester for Billund Kommune, Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup holdt tale i kantinen. Det var ellers planen at Erhvervsminister Morten Bødskov skulle være kommet, men han måtte melde fra.

 

Historien om Grindstedværket

Det var Chresten Lundsgaard der sammen med studiekammeraten Kaj Tobias von Herbst grundlagde I/S Grindstedværket. Det var deres plan at producere sprængstoffer, men planen viste sig ikke at være så god, da man efter første verdenskrig og nedrustning i Europa ikke kunne sælge så meget sprængstof.  I/S Grindstedværket endte i likvidation, men det lykkedes Christian Lundsgaard at få fabrikken på fode igen ved at begynde at producere lægemidler.

I årene herefter udvidede fabrikken sig yderligere ved, at man ud over at producere medicin og vitaminer, også begyndte at producere ingredienser til fødevarer.

I 1981 solgte man vitaminproduktionen og vitamin fabrikken i Grenå til tyske BASF. Samtidig stoppede man med at producere medicin på fabrikken. Den sidste medicin der blev produceret i Grindsted blev solgt i 2006.  Siden har man i Grindsted kun produceret ingredienser til fødevarer.

I 1989 blev Grindsted Products en del af en større fusion – med navnet Danisco – sammen med De Danske Spritfabrikker og De Danske Sukkerfabrikker.   I 2011 blev Danisco opkøbt af DuPont forretningen Nutrition &  Biosciences. Siden har fabrikken i Grindsted været på amerikanske hænder, først af DuPont og nu senere af IFF.  IFF har i år 135 års jubilæum.

 

Klik på de mange billeder i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse

Kontorbutikken refurb banner