LEGO koncernen leverer tocifret vækst

Foto: Hugo Sørensen, Billund Photo

LEGO Koncernen leverer tocifret vækst på top- og bundlinjen i første halvår af 2024.

LEGO Koncernen offentliggjorde i dag regnskabet for første halvår af 2024.

Virksomheden opnåede tocifret vækst både på top- og bundlinje, voksede markant hurtigere end legetøjsmarkedet generelt og vandt dermed markedsandele. Toplinjevæksten var drevet af stærk efterspørgsel efter virksomhedens store og alsidige produktportefølje særligt i Amerika og Europa, samt veludført eksekvering på alle markeder. Samtidig fortsatte LEGO Koncernen med at øge omkostningerne til strategiske initiativer for at sikre kort- og langsigtet vækst.

 

Niels B. Christiansen, adm. direktør, siger:

“Vi er meget tilfredse med vores stærke resultat i første halvår. Vi leverede tocifret vækst på top- og bundlinjen, samtidig med at vi gjorde betydelige fremskridt med at øge mængden af bæredygtige råmaterialer, der bruges i vores produkter.”

“Vores portefølje bliver ved med at være relevant for alle aldersgrupper og interesser, og det driver en betydelig efterspørgsel på tværs af vores markeder. Vi brugte vores solide finansielle fundament til at skrue yderligere op for omkostningerne til strategiske initiativer, så vi kan sikre fortsat vækst og gøre læring gennem leg tilgængelig for endnu flere børn.”

LEGO Koncernens omsætning steg de første seks måneder med 13 procent til 31,0 milliarder kroner mod 27,4 milliarder kroner i første halvår 2023. Forbrugersalget voksede med 14 procent, hvilket var betydeligt mere end legetøjsindustrien som helhed.

 

Driftsresultatet steg med 26 procent til 8,1 milliarder kroner – det højeste nogensinde.

Dette skete samtidig med, at virksomheden øgede omkostningerne betydeligt til strategiske initiativer inden for bæredygtighed, salgskanaler og digitalisering, der skal sikre den kort- og langsigtede vækst. LEGO Koncernen planlægger at accelerere omkostningerne til disse initiativer yderligere i anden halvdel af året. Periodens resultat steg med 16 procent til 6,0 milliarder kroner sammenlignet med 5,1 milliarder kroner i første halvår af 2023 skriver de i en pressemeddelelse.

Kontorbutikken refurb banner