Flot tilslutning til indvielse af GRAND seniorhuset

Foto: René Lind Gammelmark

Opdateret den 2. september 2024

Flot tilslutning til indvielse af GRAND – seniorhuset på Vesterbrogade 1 i Grindsted da den blev indviet søndag kl. 15.

Navnet GRAND refererer til at lokalerne tidligere var en del af det gamle GRAND HOTEL i Grindsted.

En del af lokalerne har været brugt af Aktivbanken, Nykredit og sidst af  Den Jyske Sparekasse/Vestjysk Bank, mens lokalerne der har været brugt til butik har været radioforretning, kontorbutik, tøjbutik og senest vinbutik.

GRAND – seniorhuset et det nye sted der fremadrettet skal rumme en del af Billund Kommunes frivillige aktiviteter. Det er blandt andet aktiviteterne fra Mødestedet der er flyttet ind her.  Samtidig er en del af de andre frivillige aktiviteter, blandt andet fra Nordre Skole flyttet her om.

Der var lang kø for at komme ind, og det var da heller ikke alle de fremmødte der havde mulighed for at komme indenfor til snoreklipningen. Der blev derfor givet en opfordring til de fremmødte om at når den første del var overstået, så skulle man gå ud igen, så nogen af de mange der ikke havde mulighed for at se lokalerne i første hold kunne komme ind.

De mange fremmødte var glade og smilede, og de fleste af dem lød meget positive om det nye hus.

Ann Charlotte G. Vilstrup bød velkommen og sagde det var en fornøjelse at se så mange.

“Desværre kan man næsten sige, er der så mange at vi er nødt til at gøre det i flere hold, så når jeg er færdig med at holde talen, og I har set jer lidt omkring – så vil det være rigtig dejligt hvis der er nogen af jer  der vil bytte plads med den række af mennesker der står udenfor”.

“Aller først vil jeg gerne sige velkommen til GRAND – Seniorhuset. Jeg har glædet mig rigtig meget til i dag. Det er simpelthen en fornøjelse at mærke hvordan de frivillige i hele kommunen skaber noget godt for hinanden i alle aldre. I har fat i den lange ende, ifølge forsker og læge Bente Klarlund, så lever vi nemlig længere når vi hjælper hinanden. Sammen skaber I fællesskaber, og I gør en forskel der ikke kan måles i penge, men som kan mærkes i hele Grindsted og byerne omkring os.

Derfor er jeg også glad for at vi i en tid, hvor andre kommuner er nødt til at lukke aktivitetshuse som følge af spareplaner.  Vi står her og tager vores nye aktivitetshus i brug. Efter en lang og til tider hård proces er det en fornøjelse at vi står i disse lyse og dejlige lokaler. Vi har haft en tæt dialog og efter beslutningen er truffet – så vil jeg rigtig gerne sige tak for jeres medspil og modspil. Det betyder at vi står her i så gode rammer. Lokalerne er nemlig intet uden jer. Det er jer der skal fylde dem ud. Jeg håber at I med tiden vil føle jer rigtig godt hjemme og veltilpas her. De lokaler der skal rumme fitnessaktiviteterne er desværre forsinket som der er skrevet en del om. Det er først 1.oktober de kan tages i brug på grund af en vandskade.

Vi har virkelig lagt os i selen for at skabe nogle rigtig gode ramme for jer her i et historisk hus. Nogen af os der er her i dag kan måske huske at vi tidligere har festet i det tidligere Grand Hotel. På samme måde bliver det nye aktivitetshus et hus fyldt med liv, og hvor folk kommer og går, i lokaler der ellers længe har ligget stille og tomt.

Det sker i en tid, hvor vi som mange andre kommuner overvejer, hvordan vi bedst muligt skaber liv i vores bymidter – som følge af de ændrede handelsmønstre”.

Repræsentanter fra brugerrådet klippede sammen med Ann Charlotte G. Vilstrup snoren over – og dermed var GRAND – Seniorhuset officielt åbnet.

 

 

Kontorbutikken refurb banner