Månedens bog i september på Billund Bibliotekerne

Månedens Bog, Billund B ibliotekerne

Månedens bog i september 2024 på Billund Bibliotekerne

Bibliotekerne i Magion i Grindsted og i Sdr. Omme

Den slags små ting af Claire Keegan

”Den slags små ting” er en lille, men dyb kortroman om en mand, der står i et dilemma. Romanen foregår i 1985, i en lille irsk landsby. Hovedpersonen Bill er født uden for ægteskab i 1940, hvor hans mor, meget mod tidens sædvane, fik lov til at beholde sin plads i huset hos en rig familie. Her er Bill vokset op og hans voksenliv er præget af den godvilje, han selv har modtaget i sin barndom. Som voksen forsøger han derfor at give igen til alle, der har mindre end ham selv. Så meget, at det af og til går ud over hans egen familie. En dag besøger Bill byens kloster, hvor han får øje på en beskidt lille pige, der bliver holdt til fange i klosteret. Nu går Bills dilemma på, om han skal gribe ind overfor den lille pige, eller om han skal stole på at nonnerne behandler hende ordentligt.

”Den slags små ting” er i genren kortprosa og den er skrevet med åben slutning. Dette gør læseoplevelsen mere intens, og det betyder også at den egner sig til den læser, der holder af at tænke videre over historiens slutning.

Claire Keegan en irsk forfatter, som har udgivet en del andre bøger, alle i form af noveller eller kortromaner.

PR-Foto

 

Bibliotekerne i Billund og Vorbasse

Birgithe med th af Katrine Marie Guldager

Birgithe er presset. Presset af sin mor, der lige af død, af sin far der vil have kontakt efter 35 års stilhed, af en søster, der vil have hende med til psykolog, og af en mand der er så sød at det faktisk er alt for meget. Birgithe vil gerne have styr på det hele og have løst alles og hele verdens problemer men helst kun på sin egen måde. Hendes søster gør, hvad hun kan for at få Birgithe til at få taget hul på nogle af de ting, der ligger gemt i barndommen, men det er Birgithe ikke meget for.

”Birgithe med th” er en fin kort bog, der tager fat i nogen af de vigtige emner, såsom psykisk sygdom, stress og følelsen af utilstrækkelighed. Forfatteren Katrine Marie Guldager er en erfaren forfatter og har skrevet flere rigtig gode romaner med samme tema.

PR-Foto

Kontorbutikken refurb banner