Børnehuset Skovly i Sdr.Omme blev indviet

Foto: René Lind Gammelmark

Af Marianne Thorø 

Der blev holdt tale, sunget og klippet snor da Børnehuset Skovly i Sdr.Omme tirsdag eftermiddag blev indviet. 

– Det er det helt rigtige navn til den her børnehave, Skovly. 

Sådan lød det fra borgmester Stephanie Storbank, da hun sammen med to af børnene fra Sdr. Omme børnehave klippede snoren til den spritnye bygning som børn og personale nu er flyttet ind i.

Det sker efter halvandet års midlertidig genhusning på Sdr. Omme Skole, mens den gamle børnehave blev revet ned og en ny bygning opført.

Dermed har Sdr. Omme Børnehave skiftet navn til Børnehuset Skovly og i den nye bygning er der tænkt over den mindste detalje, så både navnet og arkitekturen matcher den omkringliggende natur med Naturrum, Hjertestien og Anlægget lige i baghaven.

Både farvevalget og træbygningen matcher elementerne i skoven, hvor alle døre, fliser og gulve for eksempel er grønne, mens de øvrige overflader består af jordfarver. Det giver en dynamisk ro i farvevalget.

– Sdr. Omme er det aktive sted ved åen, og her er der for eksempel rig mulighed for at blive optaget af regnorme og dyrke naturens forunderlighed. Og det er netop det, børn gør. De er i et øverum, for de kan simpelthen ikke lade være. De stiller spørgsmål, som vi voksne har glemt eller tager forgivet, og de fortjener gode rammer, der understøtter deres trivsel og udvikling. Derfor var det en fornøjelse at opleve det nye lege- og læringsmiljø, vi har skabt for børnene i Sdr. Omme, sagde borgmester Stephanie Storbank blandt andet i sin tale.

Med den nye daginstitution får borgerne i Sdr. Omme flere muligheder for at få passet deres børn, da serviceniveauet er udvidet, så forældre til de 0 til 2-årige nu både kan vælge dagpleje og vuggestuepladser. Børnehuset Skovly består af cirka 770 kvadratmeter bruttoareal og er bygget til 12 vuggestuebørn og 70 børnehavebørn med plads til 82 børn i afgrænsede perioder med spidsbelastning.

Alt sammen til den nette sum af omkring 28 mio kroner:

– Institutionen har været på budgettet flere gange med mindre renoveringer, men jeg er glad for, at vi politisk valgte at rive bygningen ned og give institutionen helt nye rammer. Det er nemlig fantastisk at se det smukke resultat, og det understreger, at vi politisk prioriterer gode rammer for byens børn med masser af muligheder for at lege, fordybe sig, udforske verden og være nysgerrig, lyder det fra formand for Børne- og Familieudvalget i Billund Kommune, Bjarne Larsen.

 

Klik på billederne i galleriet under videoen for at se billederne i stor størrelse

Kontorbutikken refurb banner