Ugens Film uge38/2024 i Grindsted Kino

Foto: René Lind Gammelmark

Ugens Film uge38/2024 i Grindsted Kino er filmene Vogter, Lee,Horizon 1 samt filmen 10 Liv

Vogter – vises: 16. – 18.  september

Filmen ‘Vogter’ følger den idealistiske fængselsbetjent Eva, der bliver fanget i sit livs dilemma, da manden, der er dømt for mordet på hendes søn, anbringes i det fængsel, hvor hun arbejder.  Uden at afsløre sin hemmelighed beder Eva om at blive flyttet til den unge mands afdeling – den hårdeste og mest voldelige i fængslet. 

I rollen som Eva ses Sidse Babett Knudsen, mens den morddømte fange spilles af Sebastian Bull, der er kendt fra bl.a. ‘Gidseltagningen’, ‘Limboland’ og senest ‘Vild med dans’.

Ugens Film

PR-Foto

Snigpremiere — Lee – vises: 19. september

Filmen ‘Lee’ handler om den tidligere supermodel Lee Miller, der rejser til frontlinjen under Anden Verdenskrig som krigsfotograf på en mission for magasinet Vogue for at afsløre skjulte sandheder om Nazityskland. På trods af de udfordringer hun møder som kvindelig krigskorrespondent, tager Lee nogle af de vigtigste billeder fra krigen. Billeder, hvor linsen ofte var drejet mod alle dem som krigen påvirkede uden for krigszonerne, og som siden har vist sig at være afgørende dokumentation for eftertiden.

Lee Miller nåede meget i sit 70-årige liv, hvor hun udover sit virke som model og krigsfotograf også var muse for Pablo Picasso og Roland Penrose, direktør for sit eget fotostudio, journalist og gourmetkok.

Biografklub Danmark

 

PR-Foto

Horizon 1 – vises: 20. – 22. september.

Kevin Costners flotte og uforløste første del af sagaen om tilblivelsen af Amerika byder på en heroisk western-aura, som ikke er set siden John Ford. 

Borgerkrigen er ganske vist fjern torden i øst, men latent anes den som et tidehverv for den folkemorderiske erobring af unionens nye områder såsom Montana, Wyoming og Oklahoma.

Historien begynder lige før borgerkrigen, hvor den hvide mand, hans kone og børn trænger ind i uopdyrkede territorier vest for Mississippi. Lokket af jordspekulanter søger de lykken på indianernes jagtmarker. Og det får uhyggelige konsekvenser for fremtiden.

PR-Foto

10 liv – vises: 21.  – 22. september

Filmen ’10 liv’ er en humoristisk og hjertevarm fortælling om en lidt for uheldig kat. 

Der er tale om den forkælede og egoistiske kat, der tager livet lidt for givet, efter at han reddes af Rose, en godhjertet og passioneret studerende. 

Da han mister sit niende liv, melder Skæbnen sig på banen for at sende ham ud på en transformerende rejse, hvor han skal ændre sig fra kun at tænke på sig selv til at blive en selvopofrende helt… 

Han tildeles derfor ni nye liv og alt er godt… eller vent! 

Intet er tæt på at være godt, for vores lidt for tykke ven må leve sine nytildelte liv under helt andre former end han har været vant til. Lad den vanvittige rejse begynde!

PR-Foto

 

Ugens Film

Kontorbutikken refurb banner