Åbent hus-arrangement på IFF – første del

Kai's Corner

Af Kai Bayer

Søndag den 24. august i år, var der et succesfuldt ”Åbent hus- arrangement” på IFF, det tidligere Grindstedværk, i anledning af 100 året for virksomhedens opstart.

Nu skal vi ca. 32 år tilbage i tiden, tilbage til den 12. september 1992, hvor Lokalradio Grindsted var til Åbent hus- arrangement på Danisco Ingredients, som det hed dengang.

 

Hvorfor sådan et arrangement, spørger jeg direktør Poul Klein

Vi vil prøve at afmystificere det, der foregår her. Vi vil gerne have folk til at komme indenfor og så se, hvad det er, der foregår hos os. Vi har ikke noget at skjule, vi har godt nok nogle fortrolige ting, og derfor kommer man heller ikke til at se alting, men langt den største del af Grindsted Products er åben for besøgende  i dag. Vi vil gerne have et godt forhold til vores omgivelser.

Er der nyheder i produktionen? Nye tilsætningsstoffer til fødevareindustrien?

Ja, vi har nogle produktioner i gang, og dem vil vi nok ikke vise frem. Men jeg kan sige, at vi har taget et nyt fuldautomatiseret lager i brug, og her kan man se nogle små elektriske tog køre rundt med vores paller og vores færdigvarer.

 

Hvad med fremtiden og antallet af arbejdspladeser?

Nu er det jo altid svært at spå om fremtiden, men vi vil udvide og det vil også fremover være en god arbejdsplads, men måske bliver vi lidt færre medarbejdere frem over, for vi arbejder jo hele tiden med at effektivisere  og automatisere. Men vi har ingen planer om at nedlægge afdelinger i Grindsted nu.

 

Så faldt jeg i snak med Harry Helbæk ved en plasmaskæremaskine.

Ja, her arbejder vi med at skære i metalplader og i rustfri stål. Når man skal skære i forskellige tykkelser og størrelser sætter man en plasmaskærm op som beskyttelse, når man arbejder med rustfrit stål. Det er egentlig ikke svært at skære i sådan en stålplade, når først man har det rigtige udstyr.  Hovedparten af de ting, som vi laver her på værkstedet, det er i rustfrit stål og skal vi sige – ja specialiteter – som vi føler vi er gode til her på værket.

Og her i projekteringsafdelingen har vi projekter med alle de større anlæg, udvidelser og reparationer og så videre. Så er der værkstedet inde ved siden af, hvor vi så laver de ting, som vi har projekteret og tegnet. Vi bruger EDB – først tegner vi på skærmene, og så har vi en såkaldt plotter, som vi så kan printe tegninger ud på. Men vores ting holder længe, når det er i rustfrit stål, og vi finder jævnligt på nyt og noget skal da også udskiftes, og det er spændende at arbejde på den måde.

Kontorbutikken refurb banner