Har du en god idé til en fællesskabende aktivitet for voksne i Billund Kommune

Puljen til fællesskabende aktiviteter for voksne er åben frem til den 18. november. Foto: Billund Kommune.

Har du en god idé til en fællesskabende aktivitet for voksne i Billund Kommune?  – Så har du frem til den 18. november mulighed for at søge penge til at realisere din idé.

Kultur- og Fritidsrådet åbner igen i år en midlertidig pulje med det formål at støtte almennyttige aktiviteter for voksne, hvor fokus er på at styrke fællesskabet

Billund Kommunes Kultur- og Fritidsråd har valgt at bruge overskydende midler fra aftenskoleområdet til en midlertidige pulje, som er dedikeret til at støtte almennyttige og fællesskabende aktiviteter for voksne.

Ansøgningsfristen er den 18. november, og der er 146.370 kr. til fordeling i puljen. Det er næsten en fordobling fra 2023, hvor der var 75.000 kroner i puljen.

Anette Grønholt Andersen er formand for Kultur- og Fritidsrådet, og hun er glad for, at rådet igen i år har mulighed for at omprioritere ubrugte midler til puljen, som var en stor succes sidste år. Hun håber derfor på at modtage en masse gode ansøgninger.

”Puljen blev taget rigtig godt imod sidste år, hvor vi fik mange gode ansøgninger til fællesskabende aktiviteter, og derfor er jeg rigtig glad for, at vi har mulighed for at oprette puljen igen i år. Da midlerne kommer fra folkeoplysningsområdet, vil der i bedømmelsen især blive lagt vægt på selve aktiviteten, og at midlerne kommer så mange borgere og aktører på kultur- og fritidsområdet som muligt til gavn,” udtaler Anette Grønholt Andersen i en pressemeddelelse.

 

Kom med de gode idéer

Midlerne fra puljen skal bruges på at skabe fællesskabende aktiviteter for voksne i Billund Kommune, så hvis du har en god idé til en aktivitet, så er det nu, du skal sende en ansøgning afsted, så du ikke brænder inde med den.

Det kunne fx være, at du eller din forening gerne vil arrangere portrætmaling, men mangler penge til at indkøbe materialer for. Eller at jeres nye gåklub mangler refleksveste, eller at læseklubben har brug for et tilskud til en specifik aktivitet, som I ønsker at afholde.

Mulighederne er mange. Der kan dog ikke søges tilskud til transport, forplejning og allerede planlagte eller afholdte aktiviteter.

Læs alle kriterier for puljen og søg puljen på www.billund.dk/pulje-til-fællesskabende-aktiviteter-for-voksne

Fakta:

  • Puljen har ansøgningsfrist den 18. november 2024.
  • Projekter, som modtager støtte, skal afholdes inden udgangen af 2025.
  • Alle ansøgninger behandles af Kultur- og Fritidsrådet den 5. december.
  • Kultur- og Fritidsrådet er et demokratisk valgt organ, som er talerør for alle kultur- og fritidsaktører i Billund Kommune. Rådet består af repræsentanter fra seks områder: Idébetonede foreninger, kulturaktører, idrætsaktører, aftenskolerne, øvrige aktører og ikkeorganiserede aktører samt én politisk repræsentant.

Kultur- og Fritidsrådet arbejder for, at alle borgere i Billund Kommune har gode rammer og vilkår for at deltage i et aktivt og mangfoldigt kultur- og fritidsliv.

Kontorbutikken refurb banner