Månedens bog i Oktober 2024 på Billund Bibliotekerne

Månedens Bog, Billund B ibliotekerne

Månedens bog i Oktober 2024 på Billund Bibliotekerne er “Skriften i Vandet” og “Havtilstand”

 

Bibliotekerne i Magion i Grindsted og i Sdr. Omme – ”Skriften i vandet” af John Ajvide Lindqvist

Denne måned har en krimi fundet plads som den udvalgte til månedens bog.

Til en fin middag på i den svenske skærgård blandt nogen af verdens rigeste mennesker dukker to maskerede mænd pludselig op og begynder at skyde løs med maskingeværer. Den eneste overlevende er Astrid, datter af forretningsmanden Olof Helander. Astrid er flygtet ned i det kolde vand, da blodbadet begynder. Hun bliver fundet afkølet og chokeret af krimiforfatteren Julia Malmros og dennes unge elsker, den mystiske hacker, Kim Ribbing. De to sætter sig nu for at opklare, hvad der ligger bag den voldsomme forbrydelse.

”Skriften i vandet” er første bog i serien Blodstormen, hvor vi følger makkerparret Malmros og Ribbing.

John Ajvide Lindqvist er en svensk forfatter, og han er mest kendt for at skrive romaner i horrorgenren. ”Skriften i vandet” hans første bud på en krimi. Og det må siges at være en ganske vellykket krimidebut.

Månedens bog i Oktober 2024

Skriften i Vandet – PR-Foto

Bibliotekerne i Billund og Vorbasse – ”Havtilstand” af Tabitha Lasley

Anderledes og medrivende roman, der er skrevet på samme måde som en faglig rapport. Romanen er skrevet autofiktivt, hvilket betyder at romanen er en blanding af en selvbiografi og en normal fiktiv roman.

 

Vi følger Tabitha Lasley, en journalist og forfatter på omkring 35 år, der i starten af romanen bor i London med sin kæreste Adam. Efter et indbrud i deres lejlighed får hun stjålet sin computer og med den, den roman hun har skrevet på. For at komme lidt på afstand af problemerne i London, vælger hun at slutte forholdet til Adam og flytte til Aberdeen i det nordlige Skotland. Her starter hun på en ny roman om mændene på olieplatformene.

 

Hun starter med at finde de lokale mænd på byens pub, og der interviewer hun dem, for at finde ud af hvad der rør sig i dette helt specielle segment af arbejdere.

 

”Havtilstand” er Tabitha Lasleys debutroman, og den er blevet taget godt i mod, både i hjemlandet og her i Danmark.

Månedens bog i Oktober 2024

Havtilstand – PR-Foto

outletmesse2024