Forfatterforedrag med Jesper Bugge Kold

Foto: Simon Nørlev Vraa

Forfatterforedrag med Jesper Bugge Kold i MAGION biblioteket den 9. oktober kl. 19.00

 

Biblioteket i Magion inviterer til forfatteraften med forfatteren Jesper Bugge Kold, som er aktuel med bogen ”Hvor vinden vender”.

”Hvor vinden vender” handler om en fattig dansk familie, der i 1878 beslutter sig for at prøve lykken i Amerika. Manden, Jens, rejser i forvejen, mens konen, Johanne, bliver hjemme i Danmark med børnene indtil Jens har etableret sig. Vi følger Johanne og børnene i tiden indtil de kan komme over til Jens og vi følger dem på den farefulde rejse over Atlanten.

Med udgangspunkt i romanen vil forfatteren fortælle om de omkring 300.000 danskere, der emigrerede fra Danmark til Amerika fra år 1850 og frem. Et enormt tal, der svarede til cirka 10% af Danmarks befolkning. Jesper Bugge Kolds egen slægtning Peter Julius Christensen var selv en af disse danskere, der drog til Amerika for at prøve lykken. Hans brevet er bevaret på Kystmuseet i Sæby, og det er blandt disse breve inspirationen til denne roman er fundet.

Foredraget foregår onsdag den 9. oktober på Biblioteket i MAGION kl. 19. Billetter koster 65 kr. og kan købes på billundbib.dk.

 

outletmesse2024