Ældre Sagen Grindsted holdt igen Sikker i trafikken

Foto: Privatfoto

Ældre Sagen Grindsted holdt tirsdag arrangementet Sikker i Trafikken i GRAND-Seniorhuset.

I Sikker i Trafikken var der nemlig fokus på de ældres udfordringer i trafikken.

M.Junker fra Industrivej i Grindsted stod fra kl. 13 til 14 klar i gården bag GRAND-Seniorhuset, hvor der var et stort udvalg af kabinescootere og handicapkøretøjer. Man kunne også aftale en prøvekørsel af køretøjerne. 

MJunker og Kabinescooter.dk – Privatfoto

Indenfor var det Poul Erik Thrane der sod for gennemgang af færdselsreglerne, de ældres udfordringer i trafikken og fortalte om lægelig kørselsforbud, VHK test, fornyelse af kørekort og meget andet.

Ældre sagen Grindsted har gennem det seneste år haft god dialog med Billund kommune om at forbedre forholdene for kørsel på stierne med kabinescootere, handicapkøretøjer og trehjulede cykler. Udfordringen er især ved passage af stiernes spærrebomme. Som forsøg har Billund kommune lavet bump på den nye sti mellem Sdr. Omme og Filskov. Ældre sagen Grindsted er blevet interviewet til Vejdirektoratets nye vejregelhæfte og indretning af cykelstier. Vejregelhæfterne er vejmyndigheder og politiets vejledning til indretning af vejanlæg.

Privatfoto

 

Endelig er Ældre sagen Grindsted sammen med kørelærer Poul Erik Thrane gået i gang med at sætte fokus på VHK test (Vejledende Helbredsmæssig Køretest), idet færdselsstyrelsen fra 1. april 2024 har fjernes disse test fra Grindsted og henlagt dem til større byer som Kolding, Vejle, Esbjerg eller Herning, som de nærmeste byer. En VHK test er ikke en køreprøve, men en vurdering af om der skal ske indskrænkninger i en persons kørsel. Det kan f.eks. være forbud mod kørsel i mørke, kørsel på motorvej, kørsel uden briller med styrke og mange andre forbud. Men det kan f.eks. også være et forbud mod at køre udenfor lokalområdet – et slags socialt kørekort. I øjeblikket er det en medarbejder ved Ældre sagen centralt, der tager forhandlingen med færdselsstyrelsen, og hvorfra vi lige nu afventer svar lyder det fra Kjeld A. Knudsen.

Ældre Sagen Grindsted holdt igen

Privatfoto

outletmesse2024