Idrætsforeninger og daginstitutioner styrker samarbejdet efter succesfuldt Skole OL-værtskab

Idrætsforeninger og daginstitutioner styrker samarbejdetHundredvis af børnehavebørn deltog i Mini-OL i juni måned, hvor de dystede i forskellige discipliner med en masse bevægelsesaktiviteter, som KFUM's Idrætsforbund stod bag med konceptet Rend og Hop med Ida og Oliver. Nu fortsætter det gode samarbejde. Foto: Billund Kommune.

Idrætsforeninger og daginstitutioner styrker samarbejdet efter succesfuldt Skole OL-værtskab

 

Alle børn skal have lige adgang til foreningsliv, idræt og bevægelse.

Det er udgangspunktet for samarbejdet mellem daginstitutioner og idrætsforeninger i Billund Kommune, som bygger videre på de erfaringer, der opstod i forbindelse med kommunens værtskab for Skole OL-finalen i perioden 2021-2024

Faklen fra Skole OL-finalen er overdraget til Københavns Kommune, men det betyder ikke, at det tætte samarbejde, der opstod mellem skoler, daginstitutioner og idrætsforeninger i Billund Kommune, er droppet. Tværtimod.

I stedet styrker daginstitutionerne og idrætsforeningerne i Billund Kommune samarbejdet, hvor det overordnede mål er at give alle kommunens børn lige adgang til foreningslivet, idræt og bevægelse.

Konkret skal det ske ved, at børn i kommunens daginstitutioner bliver introduceret til diverse idrætsforeninger i kommunen – fx svømning, cykling og cricket. Kontakten mellem daginstitutioner og idrætsforeninger etableres af bevægelseskonsulenter fra KFUM’s Idrætsforbund.

”Samarbejdet mellem vores daginstitutioner og idrætsforeninger er enormt vigtigt, fordi det giver alle vores børn lige adgang til idrætsliv og bevægelse, når det foregår i institutionens åbningstid. Samtidig er jeg glad for, at vi sammen kan fortsætte de gode vaner, som opstod i løbet af vores Skole OL-værtskab, og jeg ser frem til det fortsatte samarbejde med KFUM’s Idrætsforbund,” udtaler Bjarne Larsen, formand for Børne- og Familieudvalget i Billund Kommune.

Veludviklet motorik fremmer børns trivsel og udvikling

I forbindelse med Skole OL-finalen blev der afviklet Mini-OL med deltagelse af omkring 500 børnehavebørn. Olympiaden for de yngste tog udgangspunkt i KFUM’s Idrætsforbunds koncept ”Rend og Hop med Ida og Oliver”, som er et bevægelseskoncept for 0-6-årige børn, der er støttet med midler fra Nordea-Fonden.

I det videre samarbejde mellem KFUM’s Idrætsforbund og Billund Kommune er der lagt vægt på at skabe koblinger mellem daginstitutioner og idrætsforeninger og give børnene lige mulighed for at deltage i idrætsaktiviteter. Derudover tilbydes kursusforløb til det pædagogiske personale med fokus på at tilrettelægge motorik og bevægelse i hverdagen.

”Vi er rigtig glade for at fortsætte vores gode samarbejde med Billund Kommune, da veludviklede motoriske færdigheder støtter børns trivsel i form af fysisk, psykisk og social sundhed og fremmer deres læringsparathed,” udtaler Richard Mathiesen, der er generalsekretær i KFUM’s Idrætsforbund.

 

Flere er med

Indtil videre har daginstitutionerne Børnenes Univers Billund, Børnenes Univers Grindsted Syd, Børnenes Univers Grindsted Vest og Børnehaven Stenderup takket ja til muligheden for at arbejde videre med bevægelsesforløb i samarbejde med lokale idrætsforeninger. Derudover er der i forvejen lignende velfungerende samarbejder mellem dagtilbud og foreninger i Vorbasse, Sdr. Omme og Hejnsvig.

Er du interesseret i at høre mere om samarbejdet og muligheden for, at din idrætsforening kan blive en del af det?

Kontakt Daniel Quvang Rasmussen, foreningskonsulent i Billund Kommune, dqr@billund.dk

Lions Nytårskoncert 2025