Åbent hus arrangement på IFF – fjerde del

Kai's Corner

Af Kai Bayer

Søndag den 24. august i år, var der et succesfuldt ”Åbent hus- arrangement” på IFF, det tidligere Grindstedværk, i anledning af 100 året for virksomhedens opstart.

Nu skal vi ca. 32 år tilbage i tiden, tilbage til den 12. september 1992, hvor Lokalradio Grindsted var til Åbent hus- arrangement på Danisco Ingredients, som det hed dengang.

Fjerde del

Så er jeg kommet ind på en anden forsøgsfabrik. Hos Jenny Pedersen. Der står biodenitro-forsøg af kvælstoffjernelse, hvad er det I laver her?

Det hænger sammen med vores renseanlæg, hvor vi laver forsøg så vi kan rense vores spildevand effektivt. Alle de små apparater her  de står ude på rensningsanlægget i stor format. Og derfor forsøger vi at teste hvor meget vi kan fjerne fra spildevandet, inden det skal føres ud i vores afløb. Det er et rigtig spændende job, der giver stor mening.

Men er det ikke farligt, for du arbejder jo med mange forskellige stoffer her?

Det er slet ikke farligt, for det er i så små mængder, så det er let at håndtere. Og så skal vi altid sørge for, at sikkerheden er i orden, og det er utroligt, så meget der bliver gjort ud af det. Det er en rigtig god arbejdsplads, og jeg er glad for at være her. For der sker hele tiden noget nyt. Så slutter man nogle forsøg og så starten man noget nyt op.

 

Lige ved siden af den afdeling,hvor de arbejder med forsøg, der holder Bedriftsundhedstjenesten til. Er det fordi I lige skal løbe ind til medarbejderne i forsøgsafdelingen, når de dejser om derinde, Janni Hillebrandt?

Janni griner, nej, nej, slet ikke, Det er i dagens anledning – åbent hus – at vi er rykket herover. Så vi har bare lavet en udstilling herovre.

Hvad er en bedriftssundhedstjeneste for noget?

Vi er her for at forebygge, at folk kommer til skade eller får et dårligt helbred af arbejdet, så vi rådgiver, vejleder og tester og vurderer og den slags. Forebyggelse for at skabe et godt arbejdsmiljø.

Er GP en farlig arbejdsplads? Skal man passe godt på ?

Det er overhovedet ikke en farlig arbejdsplads. Og jeg arbejder altså ikke med de der skeletter, som vi har udstillet deroverved væggen – Janni griner – det er for at vise, hvordan vi er bygget og hvordan man kan passe på sig selv. Vi laver også en masse kurser og undervisning for medarbejderne Det er jo nok det vigtigste i vores job, at inforere medarbejderne om, hvordan de skal gøre for at passe på sig selv .

Lions Nytårskoncert 2025