Kom med dine idéer og forslag: Hvordan udvider vi Billunds bymidte?

Et nyt debatoplæg skitserer muligheden for at udvide Billunds bymidte ved Vejlevej ud mod Koldingvej. Alle interesserede kan komme med forslag til den videre udvikling af Billund bymidte. Foto: Billund Kommune

Billund Kommune præsenterer et nyt debatoplæg, der skitserer muligheden for at udvide Billunds bymidte ved Vejlevej ud mod Koldingvej.

Formålet er at skabe muligheder for at udvide eksisterende og placere nye butikker samt andre bymidtefunktioner i området.

Alle interesserede kan frem til den 4. november bidrage med deres viden om lokalområdet og komme med idéer og forslag til den videre udvikling af Billund bymidte

Billund Kommune præsenterer et debatoplæg om en ny geografisk afgrænsning af bymidten, så der bliver plads til flere kvadratmeter butik og andre bymidtefunktioner inden for bymidtens afgrænsning. Samtidig imødekommer oplægget et ønske om at give mulighed for boliger på Hovedgaden.

”Billund er en helt unik by, der udvikler sig med en hastighed, der ikke ses i sammenlignelige byer i Danmark. Det er derfor vigtigt, at vi er på forkant og arbejder strategisk med byudvikling og planlægger de overordnede greb, der er nødvendige for, at vi kan sætte retning for byens udvikling. Jeg håber, at rigtig mange vil bidrage med deres viden og idéer, så vi sammen når i mål med den rigtige udvikling af bymidten,” siger borgmester Stephanie Storbank, Billund Kommune.

Helt konkret indeholder idéoplægget et forslag til, hvor langt ud ad Vejlevej bymidten kan strække sig. Ved at trække bymidteafgrænsningen mod sydøst bliver der åbnet op for at etablere butikker og andre bymidtefunktioner langs en del af Vejlevej.

”Ved at ændre bymidteafgrænsningen kan vi følge op på Billund Byvision og imødekomme vores fremtidsvision for Billund by. Vi vil nemlig gerne skabe mulighed for bæredygtig byudvikling ved at byfortætte og derigennem f.eks. skabe mulighed for detailhandel, kontorer og boligbyggeri i bymidten,” udtaler Simon Nicolajsen Jørgensen, formand for Teknik-, Plan- og Kulturudvalget i Billund Kommune.

 

Vil du give dit besyv med?

Vi håber, at du senest mandag den 4. november vil bidrage med dine idéer og forslag, som f.eks. kan handle om:

  • Idéer til at skabe sammenhæng imellem Butikstorvet og Vejlevej og mellem byfunktioner
  • Afgrænsning af bymidten
  • Omfang for detailhandlen
  • Anvendelse- og rammebestemmelser

Ovenstående eksempler er ikke en udtømmende liste. Du kan derfor også give idéer og forslag til øvrige forhold, som er aktuelle i forbindelse med den kommende planlægning af området.

Kommentarer, idéer og forslag sendes til Billund Kommunes Planafdeling på plan@billund.dk

 

Fakta

Efter debatfasen behandler Billund Kommune de indkomne idéer og forslag. Derefter bliver der udarbejdet et tillæg til kommuneplanen, som kommer i offentlig høring.

Ændringen af bymidteafgrænsningen har til formål at:

  • Give mulighed for byfortætning i form af flere boliger på Hovedgaden.
  • Styrke en samlet detailhandelsstruktur centreret omkring Butikstorvet.
  • Give mulighed for en mere bymæssig oplevelse langs Vejlevej.
  • Trække bymidten mod øst for at møde det nye byområde ved Travbyen og skabe en sammenhæng imellem bydele.
  • Kunne sætte en strategisk retning for omdannelsen af Vejlevej.
  • Have en stærk og velfungerende bymidte med blandede funktioner

Læs debatoplægget på hjemmesiden.

Lions Nytårskoncert 2025